Fırında Patatesli Palamut

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Fırında Patatesli Palamut
Malzemeler:
1-2 adet palamut (ortadan ikiye bölünmüş) , 2 adet patates, 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet soğan, 1 adet limon (dilimlenmiş), Tuz, Karabiber

balik_9105732d-77aa-467d-96b3-34c3a4ecb994_3.jpg

Hazırlanışı:
Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın.Çok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizin.Üzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin. Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin. Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun. 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin. Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir öğününüz hazır.

ekolay
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Daha 2 gün önce yaptım bunu.Eşime bunu ölmsüzleştirmeliyiz şahane oldu dedim ama fırından çıkar çıkmaz bir solukta yedik bitirdik.Gerçekten şahane oluyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst