Fırında Patates Dolması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dc7c185a-4ef6-4111-9541-b02cd43245cb.jpg


Fırında Patates Dolması

Malzemeler
4 adet orta iri patates, 300 gr. kuşbaşı et, 1 iri boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 adet yeşil biber, 3 adet orta boy domates, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, kimyon

Patatesleri kızartmak için:Zeytinyağı

Sos için
1 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı su

Tarif
Patatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Yani 4 patatesten 8 adet dolma elde edeceğiz. Her patatesin ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patatesler etli kalmalı. Alt kısımlarından azıcık kesin ki, dik olarak tepside durabilsin. Patatesleri yıkayıp kurulayın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp az yağda soteleyin. Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, 15 dakika kadar pişirin. İçine maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın. Kızarmış patateslerin içini bu harçla doldurun. Salçayı 2 su bardağı suda eritip patateslerin aralarına dökün. Patateslerin üzerine domates dilimleri koyup, tepsinin ağzını kapatın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst