Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Fırında Levrek

Konu, 'Deniz ürünleri' kısmında nuran34 tarafından paylaşıldı.

  1. nuran34

    nuran34 Misafir

    :findikim:[​IMG]

    Dukan diyeti yapanlar için pratik bir tarif olarak da literatüre geçsin.

    Sevgiler…
    Malzemeler:

    1 adet levrek (kişi başı)
    1 adet kırmızı kuru soğan (küçük ise 2 adet)
    1 tutam maydanoz
    2-3 yemek kaşığı tarhunlu sirke (Taze tarhun + üzüm sirkesi de olur) Hiç biri yoksa 2 defneyaprağı
    1 çay bardağı domates rendesi (isteğe göre)
    2 dilim limon
    tuz
    Yapılışı:

    1.Levrekleri balıkçıda temizletip her iki yanına da fotoğraftaki gibi çizik attırın.
    2.Kuru soğanı halk halka doğrayıp fırın kabına döşeyin. Levrekleri yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin. Levreklerin içini ve dışını hafifçe tuzlayın.
    3.Sirkeyi balıkların üzerine gezdirin. Limon dilimlerini koyup maydanoz serpiştirin, son olarak isteğe göre domates rendesini ekleyin.
    4.Balıkların üzerin yağlı kağıt ile kapatın, üzerini de alüminyum folyo ile kapatarak kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıştırın.
    5.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika, üzerini açıp kızartmak için de 10 dakika daha pişirin.
    6.Sıcak servis yapın.