Fırında Jambonlu Tavuk

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
firinda_jambonlu_tavuk_n-632x359.jpg


Fırında Jambonlu Tavuk Malzemeleri ( 8 kişilik )
1 bütün haşlanmış tavuk, didilmiş
15 dilim dana jambon, ince şeritler halinde kesilmiş
15 dilim ince kesilmiş taze kaşar peyniri
Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
750 ml. süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çimdik beyaz biber
Üstü için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak ekmek kırıntısı
1,5 çay kaşığı kuru maydanoz
Toz sarımsak-pulbiber
Tuz
Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın kabınızı yağlayın.

Haşlanmış ve didilmiş tavuk etini fırın kabının dibine döşeyin.

Tavukların üstüne ince şerit kesilmiş dana jambonları dağıtın.

Jambonların üstüne ince kesilmiş peynirleri dizin ve kenara alın.

Sos için tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Unu ilave edip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaşça ekleyip devamlı karıştırarak sos kalınlaşana kadar pişirin. Limon suyunu, hardalı, tuz, toz kırmızı biber ve beyaz biberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Hiç bekletmeden fırın kabınıza dökün. Kenarlarını da sosladığınızdan emin olun.

Üstü için tereyağını kızdırmadan eritin. Ekmek kırıntılarını üzerine dökün. Tuz, toz sarımsak, pulbiber ve kuru maydanozla baharatlandırın.

Sosun üzerine serpiştirin.

35-45 dakika üstünü kapatmadan altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika soğumasını bekleyerek servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst