Fırında İmambayıldı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

firinda-imambayildi-3539448.Jpeg


Fırında İmambayıldı

Malzemeler:

-6 patlıcan
- 3 domates
- 1 iri kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yeşil biber

- 2 adet kesme şeker
- 1 tutam maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suda 20 dk bekletin. Sudan çıkardıktan sonra durulayın ve kurulayın. Çatalla delikler açtıktan sonra tepsiye dizin ve zeytinyağı dökün. İyice yayılması için yumurta fırçasıyla dağıtabilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında 180-200 derecede yarım saat pişirin.

Patlıcanlar pişerken soğanı doğrayın ve tavada kavurun. İçine doğranmış yeşil biber, şeker, küp domates ve kıyılmış sarımsakları ekleyin. 10 dakika pişirin. tuz atmayı unutmayın. En son taze kıyılmış maydanozları da atıp karıştırın.

Patlıcanların içini bu hazırladığınız karışımla doldurun. Harcın suyunu da ekleyin. 160-170 derecede 35-40 dakika pişirin.

Milliyet

 

elem

Aktif Üye
Katılım
28 Eylül 2013
Mesajlar
105
Tepki
137
Puan
43
Konum
Rize
Hmm güzel bişeye benziyo denerim inşAllah..
Paylaşıma sağlık..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst