Fırında etli karnabahar püresi

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
firinda_etli_karnabahar_puresi_1.jpg

malzemeleri

1 karnabahar
3 sivri biber
300 gr kuşbaşı et
1 soğan
4 tatlı kaşığı rendelenmiş mozarella peyniri
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı krema
30 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
hazırlanışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp, et, sivri biber, 25 gr tereyağı ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karnabaharı yumuşayıncaya kadar pişirin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Karnabahar püresini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, krema ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Püreyi küçük fırın kaplarına paylaştırın. üzerilerine biber ve et yerleştirip rendelenmiş mozarella peynirini serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fırında etli karnabahar püresi artık hazır, afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst