Fırında Erikli Tavuk

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
firinda-erikli-tavuk-632x421.jpg


Malzemeler
1 adet tavuk
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 yemek kaşığı hardal
1/2 limonun suyu
3 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
250 gram arpacık soğan
400 gram yeşil erik
2-3 avuç cherry domates
2 tutam tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
Paprika
Tuz


Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

Bütün tavuğu temizleyip, yıkayın. Havlu kağıtla kurulayın.

Sarımsakları ezin. Arpacık soğanlarını soyun. Kekiği ince kıyın.

Bir kasede tereyağını, limon suyunu, hardalı, sarımsağı, taze kekiği, paprika ve tuzu karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı, tavuğun içine ve dışına sürün. Fırın tepsisine alın.

Tavuğun içine, arpacık soğan ve eriklerin bir kısmını yerleştirin. Kalan arpacık soğan ve erikleri, tavuğun yanlarına koyun. Tane karabiberleri üzerlerine serpiştirin.

Tavuğun kanatlarını, tavuğun altına doğru katlayın, bacaklarını mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir bardak su ekleyin.

Önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirin. Yaklaşık 40-50 dakika sonra, cherry domatesleri ekleyip üzerine folyo kaplayın. 1 saat daha pişirin.

Tavuğu fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip kesin ve servis edin.

firinda-erikli-tavuk-2-632x421.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst