Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Fırında bütün tavuk

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 adet orta boy bütün tavuk
    1 dal biberiye
    1 adet defne yaprağı
    1 çay kaşığı renkli tane karabiber
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı tuz

    KAÇ KİŞİLİK?
    4 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    10 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    45 DAKİKA

    Pişirme önerisi: Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Servis önerisi: Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.

    Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.

    Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.

    Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.

    İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.