Fırında Baharatlı Kruton

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
gecen nette dolasirken gördügüm ve burayada ekledigim bir tarif
incisiniz dururmu hic hemen denedi:)

diger linkide veriyorum canlar

https://www.hanimefendi.com/sandvic-kanepeler/15628-firinda-baharatli-kruton-tarifi-resimli.html

ben genelde elimde bayat ekmek yada tost ekmegi kaldimi
küp küp dograyip

tavada az zeytinyagiyla kizartiyodum
ve corbalarda kullaniyodum
gecende bunu nette gördüm ve hemen denedim
cokta lezziz oldu tavsiye ederim
corba ve salatalar icin cok lezzetli
hemde bayat ekmeklerimizi degerlendirmis oluruz canlarim
buarada tadi okadar güzel ve kitir kitir ki ben cips niyetine bile tükettim :)

malzemeler:
  1. bayat ekmek yada tost ekmegi
  2. zeytin yagi
  3. tereyagi
  4. tuz
  5. kuru maydanoz
  6. ve damak tadiniza göre baharatlar kullanabilirsiniz
  7. ben nane ve pulbiberde kullandim
hazirlanisi:
  1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini folyo ile kaplayın bir kenara bırakın. Küçük bir kasede, tuzu ve diğer tüm baharatları karıştırın. Tereyağı ufak bir tencerede eritin; eridikten sonra içine zeytinyağı da koyun. Yağı, ekmek küplerinin üzerine serpiştirin. Her bir ekmek küpünün yağlanmasını sağlayın. (Sakın yağı bir anda boca etmeyin.)
  2. Ekmek küplerini folyo ile yaladığınız fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırına verin ve 10-20 dakika kadar pişirin. Ardından her 5 dakikada bir, tahta bir spatula ile karıştırabilirsiniz ki her tarafları kızarsın. Fırında pişirme zamanı, hem ekmeğin çeşidine, hem de kestiğiniz küplerin büyüklüğüne göre değişecektir. Krutonlarınız hafifçe kahverengileçmeye başladığında, olmuşlar demektir. Toplam pişme süresi 15-20 dakikadır.
  3. Fırından çıkardıktan sonra, üzerine 2 yemek kaşığı parmesan peyniri de serpebilirsiniz.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.924
Puan
113
Konum
Konya
Corbayla cocuklara ekmek yedırmenın guzel bır yontemı

Ellerıne saglık emınım tadı da goruntusu kadar guzeldır

Maydanozu safdısı bırakarak muhakkak deneyecegım ...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
tskler canlarim:hhhhhh:

canikom her ikisinide tavsiye ederim cok lezzetli oluyo hem bayat ekmeklerimizide degerlendirmis oluyoruz:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst