Fırın Ketesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
esramutfakta61_kete.JPG


Fırın Ketesi


1 lt. süt
2 parça yaş maya
Aldığı kadar un ve tuz
3-4 yemek kaşığı tereyağı

Önce sütü çok az ısıtıyoruz ve yaş mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Beklemeden aldığı kadar un ve tuzu da ekleyip yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamuru kabarana kadar bekletiyoruz. Bu 2-3 saat sürebiliyor. Hamur kabardıktan sonra (biz buna hamur geldi deriz ) küçük bezeler yapıyoruz ve bezeleri açmaya başlıyoruz. Bu arada bir tarafta tereyağını eritiyoruz ki açtığımız bezelerin üzerine sürelim. Tereyağı isteğe göre değişebilir 3-4 yemek kaşığı olabilir. Bezeleri tek tek açıyoruz ve herbirinin üzerine kaşıkla tereyağını sürüp yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Yufkanın her kenarını ortaya doğru katlayıp tekrar geri çekerek de bunu yapabiliriz.

Resimde gördüğünüz gibi yufkayı kenarından kıvırıyoruz

Kıvırdığımız yufkayı kendi etrafında sarıyoruz.

Ve tepsiye diziyoruz. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz , bu defa yumurtanın akını da sürdüm. Hemen fırına veriyoruz. Biz bu keteleri yuvarlak fırında pişirdik, az ısıyla uzun süre fırında kaldı. Zannedersem 150-170 derece gibiydi. 1,5 saat sürdü. Enfes lezzette keteler ortaya çıktı. Tadına doyamadık hala tadı damağımda. Unutmadan belirtmek isterim : Ketelerin içine yani tereyağını sürdükten sonra istediğinize göre kavrulmuş un, fındık, ceviz, peynir, kıyma, tahin de koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Biz bu defa sade yaptık ama tereyağında kavrulmuş un, fındık ve cevizlisini tavsiye ederim :) AFİYET OLSUN :)

esramutfakta61_kete_3.JPG



esramutfakta61_kete_4.JPG


Kaynak :esramutfakta61.blogcu
 

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
847
Tepki
694
Puan
93
Konum
antalya
Olsada yesek dedirtiyor yani,of nk of:gulegule::zopa::zopa::gulegule:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst