Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Firik Pilavı

Konu, 'Pilavlar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    Firik Pilavı Malzemeleri
    1 su bardağı firik bulguru
    ½ su bardağı pilavlık bulgur
    1 adet orta boy soğan
    1 adet yeşil dolmalık biber
    1 adet büyük boy domates
    ½ su bardağı haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı et suyu
    1 su bardağı su
    Tuz
    Karabiber
    Bulgurları karıştırıp bol su ile yıkayın.

    Soğanı yemeklik, biberi küçük küp ve domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.

    Tencereye tereyağını alın ve eritin.

    Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun, biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

    Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.

    Bulgurları ve nohudu ilave edip salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.

    Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.

    Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
     
    naz79 bunu beğendi.
  2. naz79

    naz79 Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.791
    Beğeniler:
    2.225
    firik pilavı bizim yemeğimizdir bu yörelerde çok yapılır bizler yoğurt yemeklerimizin yanında mutlaka firik pilavı tercih ederiz ama salça konmaz firik pilavına bu değiştirilmiş hali emeğien sağlık
     
    Aşk Sancısı bunu beğendi.
  3. ceyellan

    ceyellan Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Aralık 2020
    Mesajlar:
    4
    Beğeniler:
    1
    Elinize sağlık çok güzel bir yemek. Ve tavuk suyu ile yapıyorum çok lezzetli oluyor.