Fındıklı Tel Kadayıf

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
18257001.jpg


Malzemeler;
Yarım kilo tel kadayıf
1 paket margarin
1 çay bard.toz şeker
Yarım kilo fındık içi (kavrulmuş)


Şerbet:
6 bardak su
5 bardak şeker

Aldığmız tel kayıfları ellerimizle bir güzel bibirinden ayırıyor,eğer bu işlemi yapmaz isek şerbetlendiği an hamur olur ve lezzetli olmaz..
Diğer yandan da tavada margirini kısık ateşte eritiyoruz.
Yarım kilo aldığımız tel kadayıfı 2 ye bölüyoruz...Bir sıra tel kayıf sonrasında 1 çay vardağı ve fındığı karıştırıp bu sıranın üzerine her yere gelecek şekilde döküyoruz üzerinede 2 veya 3 kaşık erittiğimiz yağı bir güzel tepsiye ekliyoruz,tekrar üzerine ayırdığımız tel kadayıf ile kapatıp geri kalan erittiğimiz yağıda üzerine döküp fırına veriyoruz.
Üzeri kızardıktan sonra fırıdndan alıp,kaynattığımız şerbet ılık ve kadayıf soğuk olmak şartı ile döküyoruz..
Ben yanında kaymak veya dondurmayı çok yakıştırıyorum ben dondurmalı servis yaptım,artık bundan sonrası size kalmış.
Afiyet olsun
72745328.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst