
Malzemeler;
Yarım kilo tel kadayıf
1 paket margarin
1 çay bard.toz şeker
Yarım kilo fındık içi (kavrulmuş)
Şerbet:
6 bardak su
5 bardak şeker
Aldığmız tel kayıfları ellerimizle bir güzel bibirinden ayırıyor,eğer bu işlemi yapmaz isek şerbetlendiği an hamur olur ve lezzetli olmaz..
Diğer yandan da tavada margirini kısık ateşte eritiyoruz.
Yarım kilo aldığımız tel kadayıfı 2 ye bölüyoruz...Bir sıra tel kayıf sonrasında 1 çay vardağı ve fındığı karıştırıp bu sıranın üzerine her yere gelecek şekilde döküyoruz üzerinede 2 veya 3 kaşık erittiğimiz yağı bir güzel tepsiye ekliyoruz,tekrar üzerine ayırdığımız tel kadayıf ile kapatıp geri kalan erittiğimiz yağıda üzerine döküp fırına veriyoruz.
Üzeri kızardıktan sonra fırıdndan alıp,kaynattığımız şerbet ılık ve kadayıf soğuk olmak şartı ile döküyoruz..
Ben yanında kaymak veya dondurmayı çok yakıştırıyorum ben dondurmalı servis yaptım,artık bundan sonrası size kalmış.
Afiyet olsun
