Fındıklı Milföylü Pasta

N

nuran34

Misafir
:findikim:Malzemeler
Fındıklı milföy pasta malzemeleri
Altı kare milföy hamuru
Altı kedi dili bisküvi
Bir su bardağı iri çekilmiş fındık
Bir çay bardağı pudra şekeri
Krema için
Dört yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı süt
Bir çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı mısır nişastası
Bir çay bardağı toz şeker
Bir limonun rendelenmiş kabuğu


Hazırlanışı
Milföyleri yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. İki tanesini hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirip parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Üzerlerini çatalla yer yer delin ve kağıtla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Daha önceden ısıtılmış yüz seksen dereceye ayarlı fırında on, on beş dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Milföylerin kenarlarını keserek düzeltin. Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Un ve limon kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü azar azar ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle çırparak soğutun. Milföyleri arasına kremayı kalın bir kat halinde yayıp üst üste yerleştirin. Kedi dili bisküvileri robota alıp un halinde ezin. Fındık ve kalan kremayı ekleyip karıştırın. Pastanın kenarlarını fındıklı kremayla sıvayın. Üzerine pudra şeker serpin. Demir şişi ocağın üzerinde kızdırıp şekerin üzerine kare motifler oluşturacak şekilde sürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst