Fındıklı Bohça Baklava (baklavalık yufkadan)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.327
Puan
113
Konum
İstanbul
fndklbohabaklava.jpg


Fındıklı Bohça Baklava

500 gr hazır baklavalık yufka
• 250 gr tereyağı
• Yeterince iri çekilmiş fındık

Şerbeti İçin
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu

Yapılışı
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. Yufkaların aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır. 8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.

Alıntıdır.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Süper gözüküyor, bol kalori almak isteyenler için süper:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst