Kristen Stewart
Daimi Üye
Profiterol
Hamuru..,
yarım paket yağı eritin
1 su bard.unu da ekleyip beş dakika kadar kısık ateşte kavurun.
1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
1 su bardağı suyu daekledikten sonra iyice karıştırıp altını kapatın,soğusun.
Soğuduktan sonra üç tane yumurtayı teker teker blendırla çırparak ekleyin.
Tepsiyi yağlayın.Ceviz büyüklüğünde hamurdan kaşıkla tepsiye dökün. Şekil vermeye uğraşmayın.
Piştikten sonra soğuyana kadar fırının kapağını açmayın.sertleşmesi lazım.Kremasını da resimde dkkat ederseniz pasta süslerken kullandığımız krem şanti sıkacaklarıyla içine sıktım.hiç uğraştırmıyor.
Diğer taraftan kremasını hazırlayın.
2 buçuk bardak süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk çay bard.şeker
1 yumurta
puding gibi olana kadar ocakta pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyin.Soğusun.
En üstede yiyeceğiniz kadarına çikolata sosu yapıp dökün.soğuk olsun.Afiyet olsun.
Ekli dosyalar
Moderatörün son düzenlenenleri: