Kristen Stewart
Daimi Üye
5.CI ADAY
HURMA TATLISI
Hurma Tatlısı
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı margarin veya tereyağı
1 çay bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gr.ceviz,iri dövülmüş(Fındıkta olabilir)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba sıvıyağı,eritip soğuttuğumuz margarini,ılık sütü ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım,önce yuvarlayıp sonra yassıltalım.Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarını üst tarafa birleştirip yapıştıralım.
Hurma şekli alan hamurları 190 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlılar şerbeti mince servis tabağına alalım.
AFİYET OLSUN.
HURMA TATLISI
Hurma Tatlısı
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı margarin veya tereyağı
1 çay bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gr.ceviz,iri dövülmüş(Fındıkta olabilir)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamur yoğuracağımız kaba sıvıyağı,eritip soğuttuğumuz margarini,ılık sütü ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım,önce yuvarlayıp sonra yassıltalım.Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarını üst tarafa birleştirip yapıştıralım.
Hurma şekli alan hamurları 190 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlılar şerbeti mince servis tabağına alalım.
AFİYET OLSUN.
Moderatörün son düzenlenenleri: