Fındık Kurdu - Hamsi Tava

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Sizden aldığım tariflerle bir hamsi tava yapayım dedim ama elime yüzüme bulaştırdım:kptmya:

Tadı güzeldi ama nedense tavadan yuvarlak çıkmadı.

Neyse önemli olan görüntü değil lezzet değil mi diyerek kendimi avutuyorum ve hamsilerimin pişmeden önceki görüntüsüyle sizleri başbaşa bırakıyorum:kptmya:

attachment.php


Hani bunun pişmiş hali demeyin dağıldılar:kptmya:

Aslında ben de onu size soracaktım hamarat hatuınlar niye su salıp dağıldı bu balıklar bol yağda tek tek unla kızarttığımız gibi mi kızartmamız gerekiyodu:dusun:
 

Ekli dosyalar

  • 041.jpg
    041.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 164

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
annem hepsini unlayım yuvarlak oluşturacak şeklinde tavaya dizer sonra da düz bi pakla onu hiç bozmadan ters çevirir ve hiç dağılmaz

Ellerine sağlık fındığım

Bizim Karadenizli bir tanıdığımız var o da böyle yapar. Ya da balık ızgarasına dizer o şekilde kızartır.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Kızlar mısırunuyla yaptım baya da serptim,karıştırdım

bu azıcık pişmiş hali çiğ değil tamamıyle yağ koyuyomusunuz peki pişirirken:ates:
 
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
1.273
Tepki
914
Puan
113
Konum
ANKARA
hamsiyi çok az yağla kızartacaksın öyle ptates kızartır gibi olmaz ...göz kararı işte yağı koyacaksın ..mısır ununu da çok koyarsan çok çıtır olur az koyarsan lezzetli olmaz ..tam kıvamını tutturup unlaman gerek ..hamsiyi sürekli kontrol edeceksin pişerken ...kapağını kapatırsan sulanmaz ..ben de kapatarak pişiriyorum birşey olmuyor..hamsinin suyunu ii süzmemiş olmayasın ondan sulu kalmış olabilir...bir de tavaya bu kadar sıkış dizersen dağılır ...çok sıkışık dizmemelisin..
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bende geçen hafta hamsi tava yaptım
süper olmuştu
hem dizmesi hem pişmesi

tavaya çok az dibini ıslatacak kadar sıvı yağ koydum
balıkları mısırı unun bulayıp dizdim
ilk yüzü kızarırken hiç kapağını kaptmam
sonra çevrince biraz kapatırım kapağını
çokta güzel olmuştu
hatta resmini çekmiştim
ekleyeyim diye
resmi pc yüklersem eklerim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst