Film setleri harıl harıl çalışıyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Film setlerinden her gün yeni bir haber geliyor. Yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve oyuncular yeni sezona sıkı hazırlanıyorlar. İstanbul'da ve Anadolu'nun pek çok ilinde kurulan film setlerine halkın da ilgisi şimdilik yoğun. Bakalım gişede kimin yüzü gülecek?

Çağan Irmak'tan Koca Sinan

Prensesin Uykusu isimli sinema filmini tamamlayan Irmak, şu günlerde kendisini çok heyecanlandıran, dev bütçeli başka bir projenin senaryosu üzerine çalışıyor. Filmde Süleymaniye Camii'nin yapımı sırasında Mimar Sinan ile Kanuni arasındaki çekişme konu edilecek. Fazıl Hayati Çorbacıoğlu'nun aynı adlı oyunundan beyazperdeye aktarılacak olan "Koca Sinan"da Hürrem Sultan'ı Nurgül Yeşilçay, Mimar Sinan'ı Şener Şen oynayacak.

Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler Çınar Ağacı'nda

Nurgül Yeşilçay ayrıca Handan İpekçi'nin 'Çınar Ağacı' isimli yeni filminde rol alıyor. Yeşilçay, filmde usta tiyatrocu Yıldız Kültür'ün 4 çocuğundan birini canlandıracak. Filmin yeni kadrosunda boşanmış iki çocuklu bir kadını oynayan Yeşilçay'a eski kocası rolünde Nejat İşler eşlik edecek, diğer rollerde ise Meral Okay, Berna Laçin, Ragıp Savaş, Settar Tanrıöver, Ayda Aksel rol alacak.

Şafak Sezer Banker Kastelli oluyor

Şafak Sezer 'Lades' adlı yeni filminde 'Banker Kastelli' olarak tanınan, 2008'de intihar eden Cevher Özden'i canlandıracak. Şafak Sezer, "Filmde, 1980'lerde piyasaya damga vuran, binlerce insanın parasını kaptırdığı 'Banker Kastelli' olayına değineceğiz. Rahmetli Cevher Özden'i anacağız. Filmde 'Türk Malı' dizisinde birlikte oynadığımız Binnur Kaya da olacak." dedi.

Göynük'te bir film seti: Kukuriku Kadın Krallığı

Destanlara, edebiyatın unutulmaz yapıtlarına konu olan, sinemada her türlüsü işlenen kadın-erkek ve aralarındaki iktidar savaşı, filmin ana temasını oluşturuyor. Bu savaş bazen komik, bazen trajikomik, bazen de trajik sonuçlar doğuruyor, Kukuriku-Kadı Krallığı bunların hepsini içeriyor. Film Bolu Göynük'te çekiliyor, gösterim tarihi Ocak 2011 şimdilik. Filmde Levent Ülgen, Didem Erol, Ali Düşenkalkar, Serap Aksoy, Ayşen Gruda ve Melike Öcalan gibi oyuncular rol alıyor. Yönetmeni Serkan Ok.

Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo

Yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği "Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo" filminin çekimleri devam ediyor. Demet Evgar, Mete Horozoğlu (Dildo), Fırat Tanış (Tik), Ali Atay (Manik), Rasim Öztekin rol alıyor. İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde yaşayan üç arkadaş Manik, Tik ve Dildo'nun, heyecan, macera ve kahkaha dolu hayatlarını anlatan hikâyesi, yeni sezonda sinemaseverlerle buluşacak.

Aşk filme geliyor!

Mevlânâ ve Şems-i Tebrizi de beyazperdede Türkiye'de çok satan romanların başında gelen, Amerika, İngiltere dahil birçok ülkede yayınlanan Aşk; Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü ve Ezel gibi dizilerin yapımcısı olan Ay Yapım'ın ilk sinema filmi projesi olacak. Mevlânâ Celaleddin-i Rumi ve Şems-i Tebrizi etrafında gelişen eser kendi döneminde ve günümüzde geçecek. Filmin oyuncu kadrosunda uluslararası isimler de olacak.

Yine dindar bir adamın çelişkileri...

'Dilemma-İkilem' adlı sinema filminin ABD'deki çekimleri bitti. Başak Büyükçelen'in yazıp yönettiği filme, birçok ülkeden festival daveti geldi. Ali Barkın, Çağrı Berk, Fatih Turan, Sezer Tezcan'ın rol aldığı filmin çekimleri Kuzey Amerika'daki Vancouver'da yapıldı.

Yılanlı ve salyangozlu bir film

Caner Erzincan, ödüllü bir kısa film yönetmeni. İlk uzun metrajını çekmeye Konya'da başladı. İsmi Mar yani yılan. Mar üç erkeğin fotoğrafı. Üçü de yalnız ve bu yalnızlığı kapatacak bir kadın arayışı içinde. Onlar da hırçın, doğa da! Filmde Begüm Kütük, Volga Sorgu, Güray Kip, Mahmut Gökgöz ve Yılmaz Şerif başrolde. Filmde bol bol yılan ve salyangoz var. Filmde modern ve geleneksel dünyanın çatışması var.

Çekimleri devam eden, biten ya da proje aşamasında olan diğer filmler
Saç, Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu: Perukçu Hamdi'nin hikâyesini anlatan film bu ay İsviçre Locarno Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak.

Çoğunluk, Seren Yüce: Çekimleri şubat ayında tamamlandı. Yeşim Ustaoğlu ve Fatih Akın'ın asistanlığını yapan Seren Yüce, ilk filmiyle eylüldeki Venedik Film Festivali'ne katılıyor.

Karbeyaz, Selim Güneş: Film, Sabahattin Ali'nin Ayran adlı öyküsünden uyarlandı. Çekimleri Artvin Şavşat'ın Maden köyünde gerçekleştirildi.

Zefir, Belma Baş: Çekimleri Ordu'nun yaylalarında tamamlanan film, ergenlik çağındaki bir genç kızın annesiyle olan ilişkisine odaklanıyor. Filmde yönetmenin annesi, babası, yeğenleri oynuyor. Gösterim tarihi belli değil.

Kavşak, Selim Demirdelen: Ekimde gösterime girecek. Filmde Güven Kıraç ve genç oyunculardan Umut Kurt rol alıyor. Filmi şu cümle özetliyor: Önünde bir kavşak belirdiyse hayatın değişecek demektir.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Seyfi Teoman: Barış Bıçakçı'nın aynı adlı kitabından uyarlanan filmin çekimleri 2010'un ilk aylarında bitti. İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın'ın rol aldığı filmin sonbaharda gösterime girmesi planlanıyor.

Küçük Günahlar, Rıza Kıraç: Çekimleri geçen ay tamamlanan filmin gösterim tarihi henüz belli değil. Film, 12 Eylül darbesi ve sonrasında yaşanan Kürt-Türk çatışmasının Batı'daki bireyler üzerinde bıraktığı derin yaraların hikâyesini anlatıyor. Başrolde Macit Koper var.

Bir Zamanlar Anadolu, Nuri Bilge Ceylan: Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel'e rol veren Nuri Bilge Ceylan, filmimin çekimlerini Kırıkkale'de yaptı. Bir doktorla savcının bir gecede geçen gerilimli hikâyesini herkes merakla bekliyor. Gösterim tarihi 2011.

Uçan Melekler, Fırat Gürsoy (Müzikal-Drama): Türkiye'nin ilk dans filmi diye lanse edilen Uçan Melekler'in çekimleri yeni bitti. 2011'de gösterime girmesi planlanıyor. Gürsoy, çocukluğunda ailesini kaza sonucu kaybedip yalnız başına sokaklarda yaşam mücadelesi veren Melek'in öyküsünü anlatıyor.

Cehennem, Biray Dalkıran (Korku): 1 Ekim 2010'da gösterime girecek. Üç boyutlu çekilen ilk Türk filmi. Bir mum fabrikasındaki yangında hayatını kaybeden 3 çocuk etrafında gelişen filmde Ogün Kaptanoğlu, Tuba Melis Türk var.

Üç Harfliler: Marid, Arkın Aktaç (Korku): Nisanda çekimleri başlayan film, 24 Ekim 2010'da gösterime girecek. Özgür Özberk ve Gülseven Yılmaz başrolde.

Madende Tuzak, Ferhat Bahadır: Çekimleri Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde devam ediyor. Gösterim tarihi belli değil. Film, maden işçilerinin hayatlarını konu alıyor.

İstanbul My Dream, Ferenc Török: Çekimleri 12 Temmuz'da İstanbul'da başladı, hâlâ devam ediyor. Filmde Yavuz Bingöl ve Hollandalı Johanna Ter Steege başrolde.

Gişe Memuru, Tolga Karaçelik: Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği filmin çekimleri 27 Haziran'da Edirne'de başladı. Ekip şu anda İstanbul Balat civarında çekimlere devam ediyor. Gösterim tarihi 2011.

Sessiz Çocuklar, Şafak Bal: Çekimleri İstanbul ve Şanlıurfa'da yapılıyor. Başrollerde Mine Tugay ve Ahu Türkpençe var. Gösterim tarihi belli değil.

Gelecek Uzun Sürer, Özcan Alper: "Sonbahar" filminin yönetmeni Özcan Alper, yeni filminin çekimlerine eylülde başlayacak. Filmin kadrosu belli değil. Toplumsal acılara ve olaylara ağıtlarla bir bakış açısı gözetilecek olan filmde, ortak belleğimiz sosyal antropolog bir kadın karakter üzerinden anlatılacak.

Araf, Yeşim Ustaoğlu: Yeşim Us-taoğlu'nun yazıp yönettiği film henüz ön hazırlık aşamasında.

Zavallıcıklar, Ayhan Hacıfazlıoğlu: Çekimlerine kasım ayında başlanacak film, Yeni Sinema-cılar'ın bir projesi. Filmin senaryosu Önder Çakar'a ait. Zavallıcıklar, köyü yakılmış, 12 yaşındaki oğlundan başka kimsesi kalmamış Besime'nin oğlu Baran'ı her türlü yoksulluğa katlanıp ona rağmen kurtaramamasının öyküsü...

Bir Gün Tek Başına, Barış Pir Hasan: Vedat Türkali'nin aynı adlı romanından uyarlanıyor. Çekimlere gelecek yıl başlanacak. Gösterim tarihi 2011 sonu ya da 2012 başı olarak düşünülüyor. Barış Pir Hasan, filmle ilgili gelişmeleri barispirhasan.blogspot.com adresinde yazıyor. İlginç ayrıntılar var.

Kanlı Künye, Yavuz Öztop: Bir köy öğretmeniyle bir yüzbaşının aşkını konu alan filmin çekimleri, Erzurum'un Uzundere ilçesinde başladı. Ekimde gösterime girmesi planlanıyor. Filmde Arzu Yanardağ konuk oyuncu olarak yer alacak.

Sultan'ın Sırrı, Hakan Şahin: Ömer Erbil'in senaryosunu yazdığı filmin çekimleri İstanbul'da devam ediyor. Aralıkta gösterime girecek. Film, II. Abdülhamit'e ait bir sırrın peşine düşen Amerikalı ajanın hikâyesini anlatıyor.

Çakallarla Dans, Murat Şeker: Çekimleri 16 Temmuz'da başladı. Şevket Çoruh oyuncular arasında. Film, hayatlarını küçük bahislere bağlamış bir grup adamın hırslarını anlatıyor.

Hür Adam, Mehmet Tanrısever: Said Nursi'nin hayatını anlatan filmin çekimleri Isparta'da devam ediyor.

Pak Panter, Murat Aslan (Komedi): Doğa Rutkay'ın rol aldığı film 12 Kasım'da gösterime girecek. Çekimleri devam ediyor.

Fetih 1453, Taş Mektep, Ölü Yaprak Vuruşu

Kurtlar Vadisi: Filistin, Zübeyr Şaşmaz: Çekimleri bu hafta başında başladı.

Görünmez, Ali Özgentürk: Çekimleri İzmir Seferihisar'da devam ediyor.

Fetih 1453, Faruk Aksoy: Çekimleri devam ediyor.

Ustalar, Alimler, Sultanlar, Murat Saraçoğlu
Kösem Sultan, senaryo Avni Özgürel

Taş Mektep, Sadullah Çelen

New York'ta Beş Minare, Mahsun Kırmızıgül: Çekimleri devam ediyor.

Yeraltı, Zeki Demirkubuz

Kanatsız Taklalar, Savaş Baykal.

Ana Üşümesi, Cafer Özgül

Ölü Yaprak Vuruşu, Cengiz Asiltürk

Soluksuzlanma, Aslı Özge

Yabancı, Filiz Alpgezmen

Unutma Beni İstanbul, Hüseyin Karabey

Eyvah Eyvah 2: Proje aşamasında.

Yetti Gari İbrahim, Harun Özakıncı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst