' Fikirlerinizi almak istiyorum hanimefendiler '

BODRUM

Yeni Üye
Tepki
16
arkadaslar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum ...
ben yaklasik 10 yildir yurtdisindayim , 1 kizim var ilkokulda .
Burda manevi acidan cok eksik yasiyoruz, yurt disinda yasayanlar daha iyi anlar ...aklimiz fikrimiz vatanda ailede sevdiklerimizde...bu yuzden ;
Turkiye de yasama karari aldim, bodrum da evim var , istersem istanbulda da yasayabilirim ama deprem acisindan tehlikeli goruyorum ...
kizima fransizca ya devam etmesi icin dil egitimi aldiricam, okulda arstirdim kaliteli bir devlet okuluna gondericem ...
yalniz bu cok radikal bi karar , siz olsaydiniz benim yerimde nasil dusunurdunuz ?
( dusununki esiniz cok yogun calisiyor, kendi isi olmasina ragmen haftasonlari bile tatil yok, is geregi aksamlarida cocugunuzla yalniz kaliyorsunuz ,anne kardes aile dost kimse yok , yillardir manevi anlamda ozlem cekerek hayat mucadelesi icindesiniz )
tsk ederim kizlar ...:lilav:

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
bu çok zor bir karar cnm çocuğun kaç yaşında bu çok önemli eşin çocuğunda istiyorsa ben olsam dönerdim

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
çok zor düşünülmesi gereken bir karar ama eşinin ve çocugununda hayatını düşün fikirlerini al ailedeki herkezi etkileyecek bu karar

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.440
Yurt dışında yaşamıyorum ama ben şöyle düşündüm bir müddet yani üç ay dört ay bir zaman bodrumda yaşayarak verebilirsin en güzel kararı bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor.:panter:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883

bundan bikac sene evvel bu soruyu sorsaydin,git derdim,,,
ama simdi Turkiyenin gidishatini hic iyi gormedigim icin,ben olsam gitmem,,,
burda bende ozlem icindeyim ama,kendimizin,herseyden once cocuklarimin daha guvenli bi sekilde hayat surmeleri icin,bu ozlemi goze aliyorum,,,
bu benim gorusum,(ben olsaydim)gitmezdim,,,

denizkızı

Daimi Üye
Tepki
1.899
canım,bu senin bileceğin bir şey tabi, son karar senin yani ama bence türkiyeye gelme...yanlış anlama ben ülkemi çok seviyorum ancak ben artık yaşayamam bu ülkede..alışmak var ya en kötüsü o..alışkanlıkların,yaşam tarzın uyum sağladı mı yurt dışına dönüş çok zor oluyor..ben belçikada yaşıyorum bu aralar istanbuldayım ancak emin ol bundan çok pişmanım..eşimin işi için kısa süreli de gelmiş olsak insan evini,düzenini arıyor..canım ben türkiyede kaliteli bir devlet okulu bilmiyorum..yani özel okullar var onlar da hem ücret açısından biraz uçuk hem de ne bileyim işte oradan mezun olan çocuklar sanki biraz fazla havalı oluveriyor.kızın küçükmüş,eğer böyle bir karar alacaksan şimdi al ileriye bırakma,çünkü kızın büyüdükçe daha da uyum sağlayacak oralara bir arkadaş çevresi oluşacak o zaman da türkiyeye gelmeniz imkansız olacak...
bir çok kesin dönüş yapan tanıdığım var,ama en azından &95i pişman...tabi başta da dediğim gibi sen bilirsin ama ben dönme derim..haklısın,akraba yok kızınla yanlız geceler geçiriyorsun ama döndüğünde her şey hayal ettiğin gibi gitmeyebilir..bu çok zor bir karar..allahım yardımcın olsun.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.320
Ben iyi düsün derim, cok zor bir karar. Ben Türkiye´yi cok seviyorum ama yurt disinda dogup büyüdügüm icin burasinida birakamam.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
gerçekten zor bi karar...bence bi deneme süreci geçir yazın ondan sonra karar ver derim

OP
B

BODRUM

Yeni Üye
Tepki
16
Hepinize cok tsk ederim arkadaslar ...
Gercektende cok zor bi karar benimkisi, kizim cok istiyor cunku daha kucuk ,neye yonlendirsem kabul edicek yasta ...
Burda inanin zaman cok bosa geciyormus gibi, gibi degil aslinda bosa geciyor, ne fransizlar gibi yasayabiliyoruz, nede turk gibi, arada SIKISIP kaliyoruz iste . ölumlu dunyadayiz, ne zaman ne olcagi belli degil, dunyaninda cok fazla uzun omru olduguna inanmiyorum, gidisat oyle gibi , ulkeler karisik, dogal afetler derken birazcik vatanimiza doyalim diye dusunuyorum iste :( eksik yasamaktan bikkinlik geldi ...Maddi acidan sorunum yok bunada guveniyorum, ayrica evet, ozel okula kizimi yinede vermem , oraya sacilan para cok yanlis geliyor bana soyuluyormus hissine kapiliyorum, cocuklar deseniz kucucuk yaslarda bi havalarda oluyorlar, ailelerininde etkisi cok buyuk tabii ... gecengun aradim ozel marmara koleji ile gorustum, yillik nerdeyse 19 milyar istediler ilkokul 1.sinif icin . arastirdim guzel bi okul buldum , merve ildeniz de kizini oraya veriyor , kotu bi okul olsaydi kizini devlet okuluna vermezdi heralde ( Bodrum mahinur cemal uslu ilkogretim okulu )
iste boyle kizlar ... hayirlisi olsun herkes icin ..:acep:

OP
B

BODRUM

Yeni Üye
Tepki
16
ayrica bikacay deneyin diyen arkadaslar, haklisiniz ...denemeden hicbirsey anlasilmaz ...
:acep:
ayy ayyyy ne zor bi durum yarabbim ...burdaki turkler ne guzel gidebilirsen git diyor kendine guveniyorsan , Turkiye deki cogu insanda gelme diyor ...Bodrum da
siteden de cok diyen oldu sakin gelme disardan gozuktugu gibi degil diyor cogu insan ...kaldim arada ...

G

guzelcem

Misafir
ALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISINI VERSİN.... yaşayan sensin sağlıklı karar ver..

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
madem kurulu bir düzeniniz var, bence biraz daha sabredin.. en azından kızınız orada iyi bir eğitim alsın derim.. Türkiyede sistem belli, şartlar belli.. senelerce kendilerini parçalayıp sınava giriyorsun, sonrasında buyrun işte durumlar ortada..
ben de karar aşamasındayım, ama çocuklarımın düzgün bir eğitim alması açısından biraz özleme dayanacağım sanırım..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar