Fiat 500X İçin Geri Sayım Başladı!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yeni-Fiat-500X-018.jpg


Fiat 500 Ailesi’nin SUV gövde tipindeki son üyesi 500X, yenilikçi teknolojisi, sınıfının en gelişmiş donanım özellikleri ve farklı tasarımıyla Türkiye’de otomobil tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirilen Fiat’ın yeni crossover modeli 500X, 2015 yılının Mart ayında Türkiye yollarında boy gösterecek.

Fiat 500 Ailes’nin en yeni üyesi 500X’in uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirildi. Hem şehirli hem de doğaya meraklı kullanıcıların beklentilerine cevap verecek şekilde, iki farklı versiyonda tasarlanan Fiat 500X, 2015 yılından itibaren dünya çapında 100’den fazla ülkede satışa sunulacak. 9 ileri tam otomatik şanzıman seçeneğini sunan ilk Fiat modeli olarak da önem kazanan Fiat 500X ayrıca çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzımanıyla sınıfında fark yaratacak. Türkiye pazarında ilk etapta 1.6lt MultiJet II 120 HP dizel, 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4lt MultiAir 140 HP benzinli motorlar ile yerini alacak olan Fiat 500X, kısa süre içerisinde 140 HP’lik benzinli motorun çift kavrama otomatik vitesli versiyonu ve 1.4lt MultiAir 170 HP 4×4 benzinli motor seçeneği 9 ileri otomatik vitesli şekilde satışa sunularak, sınıfının en zengin motor gamına sahip modeli olacak. 2015 yılının Mart ayından itibaren Türkiye pazarında yerini alması hedeflenen Fiat 500X’in 9 ileri otomatik şanzımanlı versiyonunun 2015 yılının 2. çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması hedefleniyor.

Milano’da düzenlenen basın test sürüşünde konuşan Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “2015 yılının Mart ayı itibarıyla pazara sunmayı hedeflediğimiz Fiat 500X’in segmentinin en iyisi olacağına inanıyorum. Fiat 500 Ailesi’nin 3’üncü temel gövde tipi olan 500X, kardeşlerinin yükselttiği çıtayı daha da ileri taşıyacak. Fiat 500’ün tüm genlerini taşıyan 500X, dikkat çekici tasarımı ve teknolojik özellikleri ile de ciddi bir fark yaratacak” dedi.

Türkiye’de mini SUV modellerinin pazara girdikleri beş yıl içinde tüm SUV pazarında %20’ye yakın bir pay elde ettiğine de değinen Baş; “2014 yılında bu oranın yüzde 18 seviyelerinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl ise Fiat 500X’in yanında yeni lanse edilecek modellerin de etkisiyle, pazarın yüzde 20’nin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda, 2015 yılında 1.500 adet civarında Fiat 500X satışı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye satış fiyatı önümüzdeki dönemde açıklanacak olan Fiat 500X, standart gövde tipinde 4×2, Cross gövde tipinde ise 4×4 veya 4×2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla pazarda yerini alacak. Çevre duyarlılığından vazgeçmeden, kullanıcılarına üst düzey performans sunmak için maksimum verim sağlayan dizel ve benzinli motorlar ile donatılan Fiat 500X, Türkiye pazarında ilk etapta 1.6lt MultiJet II 120 HP dizel, 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4lt MultiAir 140 HP benzinli motorlar ile yerini alacak. Daha sonra,kısa süre içerisinde, 140 HP’lik benzinli motorun çift kavrama otomatik vitesli versiyonu ve 1.4lt MultiAir 170 HP 4×4 benzinli motor seçeneği 9 ileri otomatik vitesli şekilde satışa sunularak, sınıfının en zengin motor gamına sahip model olacak.

Güvenlik, dayanıklılık ve konforu özgün bir tarz ile harmanlayan; Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile’de tasarlanarak Melfi’deki yenilenen SATA Fabrikası’nda üretilen Fiat 500X, farklı yaş gruplarında, farklı zevk ve ihtiyaçlara sahip çok geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Sert ve belirgin hatlarıyla ilk bakışta dikkat çeken 500X, Fiat 500’ün stilistik özelliklerine yepyeni bir yorum getirdiğini açıkça gösteriyor. Fiat 500X, geleneksel C segmenti hatchback otomobillere eşdeğer boyutları ve dingil mesafesiyle, konforlu ve geniş bir iç mekân sunarken, zarafet ve dinamizm sağlayan hatlarıyla da farkını ortaya koyuyor. Modelde kullanılan “X” sembolü de, farklı segmentlerin bir araya geldiği bir kesişim noktasını ifade ediyor.

Fiat, 500X ile hem genç, dinamik ve şehirli otomobil tutkunlarına hem de zorlu yol koşullarında macera ve eğlence peşinde koşan otomobil severlere benzersiz bir sürüş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. 500X, Türkiye yollarına ilk aşamada genç, dinamik ve şehirli müşterilerin beklentilerini karşılayan modelleri ile çıkacak. Söz konusu modeller bu ihtiyacı fazlasıyla karşılayan Pop ve Popstar versiyonları ile eğlenceden ve dış mekân aktivitelerinden vazgeçemeyen macera tutkunlarına hitap eden, daha fazla off-road kabiliyeti ve teknoloji sunan Cross Plus versiyonları olacak.
eco:Drive™ Live teknolojisi, “Sürüş Modu Seçimi” ve Traction+ Sistemi

Yeni 500X; motor, fren, direksiyon ve vites/şanzıman ayarlarına müdahale edebilen “Sürüş Modu Seçici” özelliğiyle 3 farklı sürüş modunu kullanıcısının tercihine sunuyor. Standart versiyonda Auto (optimum yakıt tüketimi ve konfor için), Sport (maksimum performans için) ya da All Weather (zorlu yol ve hava koşullarında maksimum güvenlik için) modlarıyla her türlü sürüş şartına uyum sağlayan aracın Cross versiyonunda ise “All Weathe” modunun yerini “Traction” modu alıyor ve bu mod sayesinde kullanıcının eşsiz bir off-road deneyimi yaşaması sağlanıyor.

Zengin motor gamının yanında; şanzıman seçenekleriyle de dikkat çeken Fiat 500X, ZF tarafından geliştirilen 9 ileri tam otomatik vites seçeneğini sunan ilk Fiat modeli olacak. Aynı zamanda bu segment için de bir ilk olacak bu şanzımanın yanı sıra 6 kademeli çift kavramalı otomatik vites “DCT” seçeneği de Fiat 500X’in sunduğu alternatifler arasında yer alacak. Sınıfında dünyanın en iyisi olarak kabul edilen 9 kademeli otomatik şanzıman, istenildiğinde manuel olarak da kullanıma izin veriyor. Bu yenilikçi şanzıman aynı zamanda, daha çabuk hızlanma ve daha hızlı ve sarsıntısız vites değiştirmeyle birlikte, kullanıcısına çok daha hızlı tepki veriyor. Geniş dişli oranı; konfor, sürüş keyfi ve verimi en üst seviyeye çıkarırken motorun her zaman için optimum devir aralığında çalışmasını sağlıyor.

Standart gövde tipinde 4×2, Cross gövde tipinde ise 4×4 veya 4×2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip olan Fiat 500X, ayrıca yakıt maliyetinde yüzde 16’ya kadar tasarruf sağlayan ve karbondioksit emisyonunu azaltan eco:Drive™ ve interaktif kullanıcı kılavuzuyla bakım ve acil durumlarda yardımcı olan my:Car™ hizmetini de kullanıcılarına sunuyor.
Üstün yol tutuş ve güvenlik sistemleri ile sınıfının en gelişmiş donanım özellikleri

Fiat 500X, sahip olduğu MacPharson tipi tam bağımsız arka süspansiyonu sayesinde; yol tutuşu ve konfor arasındaki ideal dengeyi kullanıcılarına sağlıyor. Ayrıca sunduğu aktif ve pasif güvenlik sistemleri ve sahip olduğu üst düzey teknoloji ile tasarlanmış ve üretilmiş gövdesi ile kullanıcısı ve yolcuları için benzersiz bir güvenlik ortamı yaratıyor. ESP, 6 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, viraj içini aydınlatan sis farları gibi özelliklere ek olarak, isteğe bağlı olarak tercih edilebilen adaptif hız sabitleme sistemi, çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile özellikle şehirlerarası kullanımlarda yarı-otonom bir sürüş imkanı yaratarak kendi sınıfında fark yaratıyor.

Bilgi-eğlence donanımları açısından da zengin olan Fiat 500X’in, 5 inç veya 6,5 inç olarak tercih edilebilecek dokunmatik U-Connect ™ sisteminde Bluetooth bağlantısı, Aux-in, USB ve SD portları ile sesli komut özellikleri standart olarak yer alıyor. Versiyona göre 5 inçlik U-ConnectTM sisteminde TomTom navigasyon özelliği de bulunurken, 6,5 inçlik versiyonunda 3D haritalar, yol rehberliği ve sesli komutla adres girme özellikleri standart olarak yer alıyor. U-Connect sistemi, sürücülerin gözünü yoldan ayırmadan veya ellerini direksiyondan kaldırmadan direksiyon simidi üzerinde bulunan düğmelerle kontrol edilmesi sayesinde sürüş güvenliği de sağlıyor.

İlerleyen dönemlerde devreye girecek Yeni Uconnect ™ Live sistemi ise akıllı telefonlarla eşleşerek, kullanıcıların araç sistemindeki birçok uygulamaya ve internete erişmesini sağlayacak. Kullanıcılar böylece Facebook ve Twitter’daki arkadaşlarıyla iletişimde kalabilecek, Deezer veya bünyesinde 100.000 radyo istasyonu bulunan TuneIn ile milyonlarca parçayı dinleyebilecek, Reuters’dan gelen güncel haberleri gerçek zamanlı olarak anında öğrenebilecek veya TomTom Live servisleri sayesinde trafik, hız kamerası ve hava durumu konusunda bilgi edinebilecek.

Yeni-Fiat-500X-006.jpg


Yeni-Fiat-500X-015.jpg


Yeni-Fiat-500X-019.jpg



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst