“Fesleğen Çorbası” Tarifi -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
  • 1 demet Yesil Sogan
  • 2 YK sivi Yag
  • 1 TK Un
  • 250 ml Süt
  • 600 ml Sebze suyu
  • 1 demet Feslegen
  • 4 orta boy Domates
  • 4 YK Eksi Krema (Sour cream)
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Soganlari ince ince dograyip kizgin yag da hafif kavurup üstlerine unu serpip hafif karistirp süt ve sebzesuyunu ilave edin. Bir iki yaprak feslegenden ayirip geri kalan feslegenleri ince ince dograyip hafif hafif kaynamakta olan corbaya ilave edip blender ile cekin. Domateslerin kabuklarini soyup minik minik dograyip eksi krema, tuz ve karabiber ile corbaya ilave edin. Ayirdiginiz bir iki yaprak feslegeni ince ince dograyip servis yaparken her tabagin üstüne serpin.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst