Fener bitmeden maç bitmez

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Kasımpaşa, Erciyes, Bursa, Antalya ve Ç.Rize’yi uzatma anlarında deviren Kanarya’nın topladığı ekstra 10 puan takıma hayat öpücüğü verdi.

300420140232375446919_2.jpg


Fener bitmeden maç bitmez
Ziya Şengül
KANARYA İLK YARIDA 5 KRİTİK DEPLASMAN SINAVINI SON DAKİKALARDA KURTARDI

“Şampiyonluğa giden yolda Fenerbahçe’nin en kritik maçları hangileridir?” diye soracak olursanız, cevabım çok net olur:

İlk haftada son dakikalarda yenilen gollerle kaybedilen Torku Konyaspor deplasmanından sonraki dönemde yine rakip sahalarda son dakika golleriyle kazanılan karşılaşmalar, şampiyonluk düğümünün ilk halkalarını çözen olmuştur.

Mucize Sow’la başladı

Konyaspor yenilgisi sonrası evinde üst üste iki galibiyet alarak rahat bir nefes aldı. 4. haftada Kasımpaşa ile rakip sahada oynanan karşılaşmada 2 kez geriye düşen Sarı-Lacivertli ekip 90+2’de Moussa Sow’un golüyle hayata döndü.

4 hafta sonra Kayseri Erciyesspor ile yine deplasmanda yapılan maçta uzun süre 1-1 devam eden mücadelenin 90+5’inci uzatma dakikasında bu kez sahneye çıkan isim Emmanuel Emenike oldu ve Sarı Kanarya sahayı başı dik terkeden taraf olurken, skor tabelasında yazan skor 2-1’di.

Sanki film senaryosu

Bursaspor karşılaşmasında ise filmlere konu olabilecek inanılmaz bir finiş vardı. 10. haftada oynanan mücadelenin 90. dakikası dolduğunda Fenerbahçe 2-1 önde olan taraftı. Ancak 90+1’de Batalla’nın golüyle skor 2-2’ye gelirken Sarı-Lacivertli takım tam 2 puanı kaybediyordu ki, 90+4’te Egemen “Bu maç böyle bitmez” diyerek, fileleri havalandırdı ve takımının galibiyet hanesine bir maç daha ekledi.

Bu kez 90’ı beklemedi

12. haftada Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında da son dakikaya 1-1 ile girilirken hayat öpücüğü 90’da Moussa Sow’dan geldi. Fenerbahçe bu sezonki son dakika klasiklerine bir yenisini ekleyen oldu.

14 haftada Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan karşılaşma da yine 2-1’lik sonuçla neticelendi. Bu kez 1-0 geriden gelen Fener ilk yarının son dakikasında Cristian ile eşitliği sağladı. Mücadele uzun süre 1-1 devam ederken, Webo 90’ları beklemedi ama yine son bölümde 83’te de noktayı koydu.

5 maç kırılma noktası oldu

İşte deplasman maçlarında atılan bu son dakika golleri Fenerbahçe’nin kaybedeceği muhtemel 10 puanı kendi hanesine yazmasını sağlayarak şampiyonluğa giden yolun kapısını ardına kadar açmasına neden olmuştur. Bana göre ligin şampiyonluk adına kırılma noktası bu 5 maçlık son dakika golleriyle gelmiştir.

Amiyane tabirle maç 90 dakika. Hakem bitiş düdüğü çalmadan, maçın son saniyelerine kadar asılıp ve kazanma arzusunu gösteren Fenerbahçe takımı işte bu direnişle şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helalinden kazanan olmuştur.

14 maçta 4 puan kayıp

Ligin ilk haftasındaki Konyaspor yenilgisinden sonra, dirilişin başladığı ve son dakika golleriyle kazanılan bu 5 maçın da yer aldığı seride Fenerbahçe tam 14 maç üst üste mağlubiyet yüzü görmedi. İçeride dışarıda puanları toplarken, sadece evindeki Trabzonspor (0-0) ve Beşiktaş (3-3) sınavlarından beraberlikle ayrıldı, 12 galibiyet aldı, sadece 4 puan kaybetti.

Finişi 8 puan farkla yaptı

İyi futbol, kötü futbolla birlikte gider. Bazen iyi olursun, bazen de ummadığın yenilgilerle karşı karşıya kalırsın. Mesela 14 maçlık seriyi sona erdiren Kardemir Karabükspor yenilgisi gibi.

İlk yarının 15. haftasında 9’a kadar çıkan puan farkı, Kardemir Karabük yenilgisiyle 6’ya kadar düştü. Ancak devrenin son haftasında şans melekleri yine Fenerbahçe’ye güldü. Sarı Kanarya ilk yarıyı 5-1’lik Kayserispor galibiyetiyle tamamladı. Takipçisi Beşiktaş’ın sürpriz 1-0’lık Gençlerbirliği yenilgisiyle de ikinci sıraya Galatasaray çıkarken puan farkı ise 8 olarak tescillendi.

2-0’la gelen dokuz puanlık fark

Fenerbahçe’nin bu sezon ezeli rakipleri ile oynadığı 4 derbide aslında çok da iyi sonuçlar aldığı söylenemez. İkinci yarıda Galatasaray’a 1-0 kaybeden Sarı-Lacivertil ekip, Beyşiktaş ile yaptığı 2 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı. Kanarya bu sezon tek bir derbide sahadan 3 puanla ayırlan taraf oldu. Ama bu derbi belki de ligin kaderini çizdi.

5. haftada averajla Beşiktaş’ı geçip liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Galatasaray’ın da 3 puan önünde yer alıyordu. Sonraki haftalarda arayı giderek açan Sarı-Lacivertliler 11. haftadaki Cim-Bom sınavı öncesi Galatasaray’ın 6, Beşiktaş’ın 8 puan önüne geçmişti.

10 Kasım 2013’te Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan kritik maçta Fener rakibini Emre’nin penaltısı ve Baroni’nin golleriyle geçerek Galatasaray ile puan farkını ilk yarı için en yüksek nokta olan 9’a çıkarttı. Kanarya bu büyük farkı yakaladıktan sonra zaman zaman ara kapansa da ezeli rakibinin kendisini yakalamasına hiç izin vermedi ve sonunda araya daha fazla açtı.

Altın makasla verilen ders

Teknik Direktör Ersun Yanal, bu sezon zaman zaman kritik kararlar verirken, bunlardan en önemlisi, belki de şampiyonluk yolunu temizleyeni ligin 2. haftasında yaşandı. Konyaspor karşısında sezonun ilk maçında alınan 3-2’lik mağlubiyetten sonra Yanal, “Altın Makas’ı devreye soktu. Konya deplasmanında sahaya çıkan 11 futbolcudan 7’si Eskişehirspor karşılaşmasında 11 kişilik listede adlarını göremediler. Hasan Ali, Bekir, Yobo, Baroni, Emre, M.Topuz ve Sow kulübeye ve tribüne geçerken Egemen, Alves, Gökhan,Caner, Meireles ve Selçuk görevi devraldı. Mert, Alper, Kuyt ve Emenike yerlerini korudu. Ama futbolcular gördü ki forma kimseye tapulu değil. İşte bu hamle takımdaki rekabeti üst düzeye çıkardı.

Stargazete.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst