Fener balığı ve karidesli portekiz stili pilav

T

tugceyildiz

Misafir
FENER BALIĞI VE KARİDESLİ PORTEKİZ STİLİ PİLAV

Malzemeler;
400 gr California Calrose pirinci
3-5 bardak su
1/ 2 fener balığı (derisiz, kemiksiz)
500 gr karides (soyulmuş)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
½ tatlı kırmızı biber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı bira
tuz

Kurutulmuş kırmızı biber tadı için;
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları

Hazırlanışı;
Zeytinyağı bir tavada kızdırılır. Soğan ,sarımsak ve defne yaprakları tavada iyice kavrulur. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Su ve birayı ekleyin bu şekilde kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber ekleyin bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Bir süre piştikten sonra içerisine California Calrose Pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin. Bu şekilde 5 dakika pişirilir. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getiriniz.
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
balıgın her türülüsünü yiyenlerden değilim malesef
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst