Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
ymk_5F402.jpg

Fener Balığı Buğulama tarif tarifi Malzemeler
1 kg. fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı


Yemeğin Tarifi
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst