Fellah Köftesi (Kürt Köftesi) Tarifi - bitter
Malzemeler;
1,5 su bardağı köftelik bulgur.
2su bardağı sıcak su.
Un-Tuz.
Karabiber.
Haşlamak İçin 1 tencere su kaynatacağız.
Üstüne;
Maydonoz,
1 Çay bardağı sıvı yağ.
Biber salçası.
Domates salçası.
Yapılışı;
Bulguru sıcak su ile şişiriyoruz.
Un tuz karabiber ekleyip ele yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz.
Daha sonra küçük toplar şeklinde yuvarlıyoruz.
Ortasina parmagımızda çukur yapıyoruz.
Daha sonra kaynayan suda haşlıyoruz (5dakika).
Sogutuyoruz. Üzerine sıvı yağ ve salçaları tavada kızdırıp eritiyoruz.
Maydonuza doğruyoruz.
Önce yağlayıp maydonozla karıştırıyoruz.
İsteğe göre yogurtta dökebiliriz..
Afiyet Olsun
Malzemeler;
1,5 su bardağı köftelik bulgur.
2su bardağı sıcak su.
Un-Tuz.
Karabiber.
Haşlamak İçin 1 tencere su kaynatacağız.
Üstüne;
Maydonoz,
1 Çay bardağı sıvı yağ.
Biber salçası.
Domates salçası.
Yapılışı;
Bulguru sıcak su ile şişiriyoruz.
Un tuz karabiber ekleyip ele yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz.
Daha sonra küçük toplar şeklinde yuvarlıyoruz.
Ortasina parmagımızda çukur yapıyoruz.
Daha sonra kaynayan suda haşlıyoruz (5dakika).
Sogutuyoruz. Üzerine sıvı yağ ve salçaları tavada kızdırıp eritiyoruz.
Maydonuza doğruyoruz.
Önce yağlayıp maydonozla karıştırıyoruz.
İsteğe göre yogurtta dökebiliriz..
Afiyet Olsun