Fazla yedikten sonra hangi besinler tüketilmeli?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
49418.jpg


Fazla yedikten sonra hangi besinler tüketilmeli?

Hepimiz fazla yemek yediğimiz bir öğünün ardından pişmanlık yaşıyoruz.

Vücudunuza yüklediğiniz fazla kalorili yiyecekler sindirilirken ortaya çıkan zararlı radikallerin verdiği hasarı onarmaya çalışan bedeniniz, daha fazla çalışmaya zorlanıyor.

Zararlı yiyeceklerin sindirimi sırasında ortaya çıkan serbest radikaller, hücrelerinize hücum ederek kalp, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşmasına neden oluyor.

Ve tabii ki, ne kadar çok yemek yersek, o kadar çok radikal üretiyoruz.

İşte size iyi haber! Yemeği fazla kaçırdıktan sonra bu durumu telafi etmenin oldukça lezzetli bir formülü var!

İşte menünüze eklemeniz gereken 5 yiyecek!

49485.jpg


Yemeği fazla kaçırdığınızda portakal suyu için. Portakal suyunun içindeki antioksidan benzeri bir içerik olan flanoid, kalorilerin kalbe zararlı etkilerini önleyebilir.

2010 yılında American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan bir araştırmada yüksek kalorili ve yağlı bir kahvaltıyla birlikte portakal suyu içen kişilerde zararlı serbest radikallere daha düşük oranlarda rastlandığı görülüyor.


32408.jpg


Eğer kalorili bir öğün yediyseniz, arkasından meyve yiyebilirsiniz.

Antioksidan açısından zengin olan böğürtlen, üzüm, kivi ve kirazlar, yemek yedikten sonra ortaya çıkan zararlı serbest radikalleri azaltan etiye sahip.

Antioksidan açısından zengin sebze ve meyveleri tüketmeden yalnızca bol kalorili yemekleri tüketmek zaman içinde sağlığınızı kötü yönde etkiler.

47759.jpg


Yemekle birlikte tüketeceğiniz bir yemek kaşığı sirke kan şekerinizdeki yükselişi dengeleyebilir.

Salatanızın üzerine ekleyeceğiniz sirke bunun için yeterli.

Birçok kişinin kan şekeri hızla yükseldiğinde aynı hızla düşer ve bu dalgalanma acıkma hissini beraberinde getirir. Öğünlerinize sirke ekleyerek bunu engelleyebilrisiniz.

49097.jpg


Kırmızı şaraptaki antioksidan içeriği yediğiniz yağlı besinlerin vücudunuzda oluşturduğu zararlı içerikleri azaltacak etkiye sahip.

Yağlı yiyeceklerle birlikte tükettiğiniz bir kadeh kırmızı şarap kalp hastalıklarının önüne geçebilir.


49487.jpg


Yemeğinize baharat ekleyerek aşırıya kaçtığınız öğünlerin vücudunuzda yarattığı olumsuz etkileri önleyebilirsiniz.

The Journal Of Nutrition'ın 2011 yılında yaptığı bir araştımada , içinde 2 yemek kaşığı baharat olan yemekleri yiyen katılımcıların baharatsız yemek yiyen katılımcılardan daha yüksek antioksidan seviyesiyle, daha düşük trigliserit ve insulin seviyesine sahip olduğu gözlendi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst