"Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kılıç Günü"ne dava!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
"Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kılıç Günü"ne dava!

İnsan onurunun rencide edildiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderildi

554267_detay.jpg

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İsmail Sezer, tecavüz sahnelerini içeren "Fatmagül'ün suçu ne ?" dizisini yayınlayan Kanal D ile "Kılıç Günü" adlı filmde eşcinsel yatak görüntülerini ekrana getiren atv, yönetmenleri ve RTÜK aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Sezer, şikayet dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kadirli Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Televizyonlarında Anayasa'nın ilgili hükümleri dairesinde hareket etmekle yükümlü bulunduğunu hatırlatan İsmail Sezer, Anayasa'nın değişikliğe uğrayan 26. Maddesi'nde radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının "kamu düzeninin sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceği" hükmüne yer verildiğini kaydetti.

RTÜK Kanunu'nun da "Programlar bütün unsurlarıyla insan haklarına saygılı olmalıdır." denildiğini hatırlatan Sezer, yine Anayasa'ya göre devletin ailenin korunması için her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

Kanal D'de yayınlanan "Fatmagülün suçu ne?" adlı dizide insan onurunun rencide edildiğini ifade eden Sezer, en izlenebilir bir saatte tecavüz sahnelerinin Türk milletine gösterildiğini söyledi.

Sezer, bu görüntülerle Anayasa hükümlerinin hiçe sayıldığını savundu. Atv'de yayınlanan "Kılıç Günü" adlı dizideki eşcinsel yatak karelerinin de Türk milletinin aile yapısına uymadığını açıklayan İsmail Sezer, savcılığın dizinin yönetmeni Osman Sınav ile TV sorumluları hakkında gerekenin yapmasını istedi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun hakkında da "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Sezer, söz konusu dizilerin özelliklerin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini engelleyebileceğine işaret etti. RTÜK'ün kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanmasını talep eden Sezer, Davut Dursun'un harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
ya ben bişi sorucam kılınç günü adlı dizinin tanıtımlarında iki adamı yatakta gördm oneydiki öyle bende gıcık oldum seyretmedim diziyi:sok

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Bence saçma, ana haberde her gün gösterilen cinayet, tecavüz vb. olaylara neden dava açılmıyor? Türkiye'de gerçekleri ortaya sunan herşeye bir çelme gelsin zaten :dertli:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
evet ya resman yatak durumları evlerimizde ya
biz çocuklarımızdan çekinirken
bunlar 75 milyon insandan çekinmiyorlar ya
ben sokağa çıkamazdım herhalde herkes beni tanırken ay allah korusun

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
ama onlarda bu kadar açıkca göstermeselerdi.. mesela tecavüz sahnesi o kadar uzun sürmeseydi.... sadece bir anlık görüntü yeterliydi.... bence fazla reyting ve reklam olsun diyede yapıyorlar böyle şeyleri.. düşünsenize kılıç günü de o sahne olmasaydı kim bu kadar bu diziyi konuşurdu... öbür dizide aynı şekilde... aynı şey aşkı memnuda da oldu... :kahve::kahve: yani birazda yapımcılar reklam uğruna bizlerin ahlakına dokunduruyorlar..... :dertli:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
ama onlarda bu kadar açıkca göstermeselerdi.. mesela tecavüz sahnesi o kadar uzun sürmeseydi.... sadece bir anlık görüntü yeterliydi.... bence fazla reyting ve reklam olsun diyede yapıyorlar böyle şeyleri.. düşünsenize kılıç günü de o sahne olmasaydı kim bu kadar bu diziyi konuşurdu... öbür dizide aynı şekilde... aynı şey aşkı memnuda da oldu... :kahve::kahve: yani birazda yapımcılar reklam uğruna bizlerin ahlakına dokunduruyorlar..... :dertli:

katılıyorum sana canısı

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
iyi tamam bi yerde haklısın ahlaken kötü ama bence tecvüz sahnesinde öyle değil ki ya aşkı memnu tamam daha kötü bi örnekti ama bu çok farklı bi olay herkesin başına gelebilecek bişey Allah korusun orda tecavüzün ne kadar kötü bişey olduğu işleniyo...bi anlık gösterselerdi biz ekran başında izlerken o dehşeti anlayamazdık dizi de bu kadar izlenmezdi bence

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
bakın size daha 2 gün önce olan bişiyi anlatıcam yan komşumun daltonlar gibi 4 tane çocuğu var en büyüğü 10 yaşında görseniz boy boylar ikisi okula gidiyor ikisi gitmiyor o büyükleri okula götürdüğü zaman bende küçüklerine bakıyorm gelene kadar mutfağa gittiğim arada bi baktım camda küçük kardeş büyüğünü dudağından öpüyor sanki dizi çeviriyorlar ve konuşmalar aynı bende annesine kızdm niye seyrettiriyorsunuz diye dövseydin diyor aldm karşıma konuştm ama neye yarar bir kere görmüşler tvden gördm diyorlar:sok

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bakın size daha 2 gün önce olan bişiyi anlatıcam yan komşumun daltonlar gibi 4 tane çocuğu var en büyüğü 10 yaşında görseniz boy boylar ikisi okula gidiyor ikisi gitmiyor o büyükleri okula götürdüğü zaman bende küçüklerine bakıyorm gelene kadar mutfağa gittiğim arada bi baktım camda küçük kardeş büyüğünü dudağından öpüyor sanki dizi çeviriyorlar ve konuşmalar aynı bende annesine kızdm niye seyrettiriyorsunuz diye dövseydin diyor aldm karşıma konuştm ama neye yarar bir kere görmüşler tvden gördm diyorlar:sok

yuhhhh....ama burda en büyük suç ailede değil miaçmasınlar çocukların yanında böyle diziler gerekirse dvd alsınlar film çizgi film filan izlesinlerne bilim ya çocuğum olmadığı için bana mı kolay geliyo:ates:

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
diyorum ya 4 tane çocuğu var kadın pasif bir kadın ince düşünceli değil elimden geldiğince yerdımcı olmaya çalışıyorum sordm çocuklara nerden gördünüz diye filmin adını bile söylediler kızdm konuştm ayıp dedim bana gelmek istemiyorlarmış artık suna teyzem kızdı bize diyorlarmış

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368

işte bir örnek çocuklar acısından ne diyeyim seyrettiren ana babalar var
ben o vakitler başka şeylerle meşgul ediyorum çocukları
yada elimde ise hemen kanal değiştiriyorum
vede kontrol ederim kendileri hangi kanalı izliyorlarsa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar