FARMVILLE Oyunu Nasıl Oynanır? ip uclari ve yenilikler

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Günümüzde bir çok insanın vazgeçilmezi olan Facebook'ta insanların en çok vakit geçirdikleri uygulamalar oyunlar oluyor.

farmville2233.jpg


Oyun size verilen bir çiftlikle başlıyor, öncelikle cinsiyetinizi seçiyor, daha sonra çeşitli yüz / saç / göz / ten rengi gibi özellikleri seçerek karakterinizi tamamlıyorsunuz.

farmvillegarden9169.png


Tarlanızı sürüyor, ürün ekiyor, vakti gelince de ürününüzü topluyorsunuz.

Ürünleri vaktinde toplamanız çok önemli, yoksa kuruyup bozuluyorlar : )

Her ürünün belli bir alış ve satış fiyatı var (Coin parayı ifade ediyor). Seviye (Level) yükseldikçe daha fazla ürün ekebilme imkanınız artıyor.



farmv1.jpg



Resimde görülen kontrol paneli çiftliğinizi yönettiğiniz yer ;

(Yukarıdan aşağı ve soldan sağa olarak açıklıyorum)

Ok işareti işlemler arasında yer değiştirebilmek için standart kullanıma geçme simgesi (ürün ekmekten - ödüllere bakmaya geçerken mesela). Ayrıca yeni eklenen araçlarla oradan ürünleri 4'erli lotlarla toplayan Harvester ve 4'erli lotlarla ürün eken Seeder araçlarını da seçebilirsiniz.

Onun yanındaki yeşil sapan şekilli simgeyi (PLOW) tıklayarak boş alanda yeni bir tarla (lot) oluşturabilirsiniz veya ürün toplanmış tarlayı yeniden sürebilirsiniz. Eğer traktörünüz varsa boş tarlaları sürmek için onu da seçebilirsiniz.

PLOW simgesinin yanında DELETE (Silme) işlevi gören kırmızı kürek simgesi ile yaptığınız her şeyi silebilirsiniz. Bu özellikle tarlanızın dekorasyonunu (layout) değiştirirken kullanılan bir işlev. Eğer ağaçlarınızı veya binaları silmek istiyorsanız bunu kullanmak yerine onları tıklayıp SELL seçeneğinden para karşılığı satabilirsiniz.

Mavi kurdele şeklindeki simge RIBBON'ları gösteriyor. Burada oyunu oynadıkça kazandığınız ödülleri gösteren bilgiler var. Kaç tane bina inşa ettiğiniz, kaç tane dekoratif eşyalar kullandığınız, kaç tane hayvandan ürün elde ettiğinize kadar birçok alanda ödüller alabiliyorsunuz. Ödüller konusunu daha ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım daha sonra.

RIBBON simgesinin yanında gördüğünüz simge MARKET yani her türlü binayı, tohumu, dekoratif eşyaları, araçları satın alabileceğiniz yer. Orada (Seeds: Tohumlar, Animals: Hayvanlar, Trees: Ağaçlar, Buildings: Yapılar, Decorations: Dekoratif Eşyalar, Expansion: Genişleme, Vehicles: Araçlar) kategorileri mevcuttur.

Hediye kutusu şeklinde görülen simge GIFTS yani hediyeleriniz. Bu hediyeler ribbon kazandıkça farmville'in size verdiği ufak tefek hediyeler olduğu kadar daha da önemlisi komşularınızın (Neighbour) size gönderdiği hediyeleri barındırır.

farmvilleciftlik8675.jpg

Level yani seviyeniz ilerledikçe daha fazla şey satın alabilir, daha fazla para kazanabilir, çiftliğinizi daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Yukarıdaki resimde "Add Neighbour" yazan boş yerler sizin arkadaş listenizde olanlardan ekleyebileceğiniz komşularınız için. Ne kadar çok komşunuz olursa alabileceğiniz hediyeler o kadar çok olur. Ayrıca komşu ziyaretlerinde (Help/Visit Neighbour) coin ve XP (Experience point - tecrübe puanı) kazanabilirsiniz.

Unutmayın LEVEL atlamak için XP'ye ihtiyacınız var!

XP (Experience point - Tecrübe puanı) nasıl kazanılır?

Her bir tarla sürmeniz 1 xp verir, ektiğiniz ürünler de ürün başına 1 veya 2 xp verir. Satın aldığınız dekoratif eşyalar veya binalar size xp kazandırır. 100.000 coin'e bir Windmill (rüzgar değirmeni) satın aldığınızda bu size 1000 xp kazandırır.

Ürünlerin alış - satış fiyatları ile ne kadar sürede yetiştiklerine dair bilgileri oyunda MARKET simgesinin içinde SEEDS bölümünden görebilirsiniz. Mesela başlangıç seviyesinde Strawberries yani Çilekler 4 saatte oluyorken Soybeans yani Soyafasulyesi 1 günde oluyor. Seviye atladıkça daha çok ürün kilidini açıyor, daha karlı ürünler ekebiliyorsunuz. Level 5'te 4 saatlik Strawberry 10 coin'e alıp 35 coin'e satılıyorken, Level 30'da 4 saatlik Blackberry 75 coin'e alınıp 117 coin'e satılıyor.

Oyunla ilgili işe yarar tüyolar, bu oyunu sevenler için yenilikler, oyunla ilgili bilgiler ve teknik detayları sürekli olarak burada sizlerle paylaşacağım

Bu oyunu gerçekten çok seviyorum!

Bilgiler ve paylaşımlar devam edecektir

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Farmville'de Komşular ve Hediyeler


Biriyle neighbour (komşu) olabilmek için o kişinin facebook'ta arkadaş listenizde olması gerekir. Bir günde TOPLAMDA 20 kişiye komşuluk daveti / hediye gönderebilirsiniz. Bu 20 hakkı dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bu hak ilk başlarda komşu eklemekle doldurulurken ilerleyen seviyelerde arkadaşlarınıza günlük hediyeler göndermeyle bitiyor. Çok komşu olması güzel ama hediye alıp vermeye de dikkat edin.

- Sahip olduğunuz parayla hayvan veya ağaç satın almayın! Gereğinden fazla paranız gidecektir. SEND GIFT yani hediye gönderme bölümünde arkadaşlarınıza seviyenizin el verdiği ölçüde hediyeler gönderebilirsiniz, aynı şekilde arkadaşlarınız da size ağaç ve hayvanlar gönderebilirler. Bu şekilde bir çok ağacınız ve hayvanınız olur.

Farmville'de Hediye Nasıl Gönderilir?

Üç şekilde arkadaşlarınıza hediye gönderebilirsiniz:

farmgift.jpg



. Uygulamaya gittiğinizde, yukarıda bir sürü TAB /sekme göreceksiniz. Bunların ilki olan FREE GIFTS bölümüne girip göndermek istediğiniz hediyeyi seçiyorsunuz, PROCEED TO SEND butonuna tıklayıp bu oyunu oynayan arkadaşlarınızın veya komşularınızın isimlerini seçip SEND diyorsunuz.


farmville22267.jpg


Yukarıdaki sekmelerden MY NEIGHBOURS sekmesine giderek, kişilere tek tek hediye gönderebilirsiniz, yapmanız gereken şey istediğiniz arkadaşınızın sağ tarafında SEND GIFT yazan yere tıklamak ve sonrasında hediyeyi seçip göndermek.

giftfarm.jpg


Ya da oyun içerisindeyken arkadaşınızın resmini tıklayıp "Send Gift to..." yazan yere tıklamak ve ona hediye seçmek.


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

Bana Gönderilen Hediyeleri Nereden Bulacağım?

Size gönderilen hediyeleri hediye kutunuza (Gift BOX) taşıyabilmek için Facebook'ta ana sayfanızdaki "Requests" yani İstekler bölümüne bakmanız gerekiyor. Orada size Farmville uygulaması ile kimlerin hediye gönderdiğini görebilirsiniz. Hediyeyi kabul edebilir ya da reddebilirsiniz.

farmville44476.jpg


Accept Gift -- Hediyeyi kabul et.

Bunu seçerseniz hediyeyi kabul etmiş olursunuz ve böylece hediye gift box'a gider.


farmville52859.jpg


Bir kişiden hediye kabul ettikten sonra başka bekleyen hediye yoksa NO diyerek oyuna başlayabilirsiniz. Eğer başka bekleyen hediyeleriniz de varsa YES diyerek REQUESTS sayfasına geri dönerek diğer hediyeleri de kabul etmeye devam edebilirsiniz.
Seviyeniz yükseldikçe yeni hediyeler göndermeye hak kazanırsınız. Size gelecek hediyeler de arkadaşlarınızın level yani seviyelerine bağlı

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

İşte Farmville'in püf noktaları:
1. Her gün düzenli biçimde oynayın.
2. İş yaparken çiftçinizi saman yığınları arasına sıkıştırın. Çiftçiniz işlemler sırasında saman yığınları arasına sıkışsa da işini yapacaktır. Bu sayede bir kutudan diğerine geçmediğinden işini iki katı hızlı bitirecektir.
3. 30. seviyeye gelene kadar parayı sadece tarla ekmeye harcayın. Hayvan ve ağaç işine girmeyin. Tarla kadar kazandırmaz. Ama amacınız eğlence ise o başkaJ
4. 30. seviyeye kadar binalara ve dekorasyon ürünlerine de bulaşmayın. Hediyelerinizi hemen açmayın.
5. Herkes biliyordur ama tekrarlayalım: Bol bol komşu edinin. Tarlanızı büyütmek için belli sayıda komşu ve paraya ihtiyacınız olacak. 20x20 tarla için en az 16 komşuya ihtiyacınız var.
6. Zamanı iyi değerlendirin. Ürünleri zamanında toplayın.
7. Tarlanızla ilgilenecek bol vaktiniz varsa çabuk ürün veren bitkileri tercih edin. Misal ahududu(raspberries - 2 saat). Ahududuların deneyim puanı yoktur. Kısa sürede çok para kazanmak için kullanabilirsiniz.
Seviyeye göre ekilebilecek en iyi ürünler:
2 ila 6 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: böğürtlen (blackberries - 4 saat) 29. seviyede ekebilirsiniz.
8 ila 16 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: kuşkonmaz (asparagus - 4 saat) 37. seviyede ekebilirsiniz.
1 gün için ekilebilecek en iyi ürün: bezelye (peas - 23 saat) 32. seviyede ekebilirsiniz.
2 gün için ekilebilecek en iyi ürün: brokoli (broccoli - 46 saat) 35. seviyede ekebilirsiniz.
3 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kızıl buğday (red wheat - 69 saat) 30. seviyede ekebilirsiniz.
4 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kavun (yellow melon - 92 saat) 33. seviyede ekebilirsiniz.
Kazanç miktarını bulmak
Ürünlerin saatlik kazançlarını hesaplamak için ürünün satış fiyatından, ürünün tohum fiyatına ve tarla sürme fiyatını çıkarıp, ürünün olgunluğa erişmesi için gereken zamana bölerek saatlik birim kazanç miktarını bulabilirsiniz. Örneğin bal kabağı(pumpkin) için bu senaryoyu uygularsak; (68 - (30 + 15)) / 8 = 2,875. Yani balkabağı ekerseniz bir tarla kutusundan saatte 2,875 altın kazanırsınız. 12x12 tarlanın tamamını ektiğinizi varsayarsak 8 saatte toplam 3313 altın kar etmiş olursunuz. Buna göre seviyenize ve müsait zamanınıza en uygun ürünü ekebilirsiniz.
Kurdeleleri kullanmak
Oyunda çeşitli görevleri tamamladığınızda kurdeleler edinirsiniz. Edindiğiniz kurdeleler size para ödülü, dekoratif hediye ve deneyim puanı kazandırır. Bu kurdeleleri edinmek için çalışın fakat hayvan/ağaç ve dekoratif ürün gerektiren kurdeleler için para harcamayın, yapabiliyorsanız arkadaşlarınızın hediye ettiği nesneleri kullanın.
30.000 civarı paranız olduğunda mimar kurdelesini almak için 30 tane dinlenme tentesi(rest tent) satın alıp kurun. Bu size toplamda 2150 deneyim puanı kazandıracaktır. Harcadığınız 30.000 altının yaklaşık yarısını da geri alabileceksiniz. Bu şekilde düşük seviyelerdeyken bir anda bir kaç seviye birden atlayabilirsiniz.
Fasulye silmek
Daha hızlı seviye atlamak için "Fasulye Silme" metodunu kullanabilirsiniz. Fasulye silme metodunda bir kutuluk tarla alanında, önce tarlayı sürün (+1 deneyim puanı, -15 altın) ve sonrasında fasulye(soybean) ekin (+2 deneyim puanı, -15 altın). Toplamda 30 altın harcamış ve 3 deneyim puanı kazanmış olacaksınız. Yani 10 altına bir deneyim puanı kazanmış olacaksınız. Elinizde fazladan 25.000 altınınız varsa bu metotla 2500 deneyim puanı kazanabilirsiniz.
Bol şansss!

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

Yine yepyeni bir yenilik : )

Komşunuzun tavuklarını yemleyin!

feed2.jpg


feed.jpg


feed4.jpg
<---- FarmVille'de yeni bir güncelleme yapıldı. Artık komşularınızın tavuklarını yemleyebilirsiniz (feed). Bunun için tavuk kümesine gidin, yemleme simgesi belirecektir. Tavukları yemleyin. Karşılığında 4 oyun parası (coin) ve 1 XP (tecrübe puanı) kazanacaksınız. Bunun yanında "Mystery Egg" (gizemli yumurta) bulma şansınızda var. Ben yemledim ama gizemli yumurtalardan bulamadım

Bana aşağıdaki mesajı verdi."Tavukları beslediğiniz için teşekkürler. Bu sefer gizemli yumurta bulamadınız. Yarın tekrar deneyin!". Hadi bakalım öyle olsun, yarın yine denerim! İyi oyunlar.

feed5.jpg


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yeni eklenen bir urunumuz var ;

Morning Glory! Gündüz sefası çiçeği geldi!

gunduzSefasi.jpg


Morning Glory, bizde Gündüz Sefası olarak bilinen çiçek tohumunu marketten edinebilirsiniz. 12 saatte yetişen ürünümüz 60 oyun parası gibi bir maliyetten satılıyor. Ürün yetiştiğinde 123 oyun parası kazandırıyor. Çiçek ürünleri arasında en kısa zamanda yetişen bu ürünü değerlendirebilirsiniz. Flower Power görevlerini tamamlamak için işinize yarayabilir, kısa zamanda bu görevleri bu çiçek sayesinde tamamlayabilirsiniz.

IpomoeaGrandpaOtt.jpg


Gündüz sefası hakkında bilgi:
Herdemyeşil çalıdır. Gösterişli çiçekleri vardır. 250 den fazla türü bulunan Gündüz Sefaları genelde Akdeniz kıyılarında olmak üzere, yurdumuzda tabii olarak yetişmekte ve yer Sarmaşığı, Tarla Sarmaşığı, Kahkaha Çiçeği gibi adlarla adlandırılmaktadırlar. Çiçekler pembe, beyaz, mor ve mavi renkte olur. Her tomurcuğun ömrü bir gündür ama her gün yenileri açar.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Farmville Depolama Sistemi Genişletiliyor


01.png


Farmville yeni bir depolama sistemi meydana getiriyor. Buna göre sahip olduğunuz barınak, kümes ve depoların kapasitelerini komşularınızın yardımı ile genişletebilirsiniz.



02.png


10 komşunuzdan yardım almak için 3 gün süre verilmiştir. Yardım eden komşularınız 100 altın kazanacaktır.

Eğer bu 3 günde yardım alamazsanız o zaman upgrade yolu ile genişletebileceksiniz. Fakat o biraz tuzlu :) 10 FV para...

Yardım almak için Storage bölümüne girmeniz ve expand seçeneğine tıklamanız yeterli. Yardım isteğinizi komşularınızla paylaşmanız amacıyla bir pop-up pencere açılacak ve bu istek sayfanızda yayınlanacak. Belirlenen hedefe ulaştığında varolan depo, kümes yada barınağınız genişlemiş olacak. Çok yakında ( şu an aktif değil ) chicken coop ve dairy farm içinde bunu yapabiliyor olmamız mutluluk verici.

08.png


11.png


Dip Not : Arkadaşlar bu yardım talebini 1 kez isteyebiliyorsunuz. Yanlışıkla hedef dolmadan " give up" seçeneğine tıklarsanız tüm yardımlar boşa gidiyor. Ben şöyle çözüm var :) Komşularınızla fuel paylaşırken açılan pop-up pencereye linki yapıştırın.



Bilmeyenler için şöyle anlatayım. Yayınladığınız yardım bildirisinde " Click here to help " linkine sağ klik yapıp " Kısayolu Kopyala " seçeneğine tıklayın. Bu kopyaladığınız linki herhangi bir paylaşımınızda ekleyin.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

mysteryAnimal.jpg


Animal Mytery Box geldi, marketten 20 FV karşılığında alınabilir. 7 gün süresi boyunca raflarda kalacak olan bu gizemli kutudan farklı hayvanlar çıkıyor. Neler mi var? İşte resimleri
animals.jpg


buffalo : bufalo

deer : geyik

jackalope : ?? boynuzlu tavşan ??

ox : öküz

peacock : tavus kuşu

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Mega Chicken Coop ( YAKINDA )

mega_chicken_coop.png


Çok yakında aynı depolarımızın kapasitelerini yükselttiğimiz gibi chicken coop ve dairy farmlarında kapasitelerini yükseltebileceğiz. Mega Chicken Coop'un yeni görüntüsünün böyle olacağı söyleniyor.

Merak ettiğim bu kapasitesi yükselen chicken coopların ne kadar tavuk barındırabileceği

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
traktor.jpg


Daha once 30.000 coins e aldigimiz kirmizi ve pembe traktorler artik 5000 coins ...

oyuna yeni baslayanlar icin cok guzel bir haber

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
mystery_gifts02.jpg


Mysterybox gibi içinde küçük-büyük hediyeler bulunan bu kutuları komşularımızı gönderbileceğiz ve alabileceğiz. İçinden dekorasyon eşyalarından FV paraya kadar herşeyin çıktığı bu süpriz hediyelerin bir süre bizi tatmin edeceği kesin ki bana birkaç kez para çıkıtığı düşünülürse bundan başka hediye almakda istemiyorum
mystery-gifts.jpg



Hediye kutunuzda sizi bekleyen mystery gift altındaki "use" seçeneğine tıklayıp tarlanızda boş bir alana bırakın. Üstüne gelip tıkladığınızda açılan "open" seçeneğine tıklayın. Hediyeniz karşınızda...

ALINTI
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
cok saol canım benim :)
eheheh kocaman bakcem var benim 3 kere buyulttum ama sıktı artık 1 saatimi alıyor toplama biçme ekme:)
eheh abimler oynuyo ne zmndır girmiyordum aklıma getirdin :findik:
 

gurbetkusu

Daimi Üye
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
1.402
Tepki
1.309
Puan
113
Konum
hollanda
ayyy incimmmmmm sagolasin be bitanem:eek: yahu arkadaslarim nerdeyse hepsi oynuyor bir surude davet geliyor benide heveslendirdiler bi katilayim diyorum bir yanimda SIKINTIYA gelemem hic... bosver diyor kararsiz kaldim zaten arastirma yapiyordum bu oyun uzerinde... bi ara vaktim olunca iyice bu topigi okuyup bilgi alayim ben iyice... imdadima yetistin canim benim cok tskler paylasim icin:iloveyou:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
İncim yafrimm bakıyom boynuz kulaga gecmıs heeee:eek:

Ara sıra gır de gubreleyıver ben sık gıremez oldum kız.Baksan yarısı bu gun ekılı bıle degıl.

Nadasa bırakdım :dil:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

Bugun kayip hayvanlari nasil evlat edinecegimizi anlatacagim : ) bilmeyenler ,yeni baslayanlara ; )

farmville_white_kitten.png


Farmville kayıp hayvanlar ailesine katılan White Kitty... Komşularımızın sayfalarında yayınladıkları bildirilerde " Adopt White Kitty ! " linkine tıkladığınızda bu kayıp hayvanı çiftliğinize katabilirsiniz.

cat_white_happy.png


White kitty 3 günde 95 altın hasılat vermektedir.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

farmville-oyunu_penguin.jpg


Komşularımızın bildirilerinde yer alan " Adopt the Penguin " linkine tıklamanız yeterli. hatırlatayim hediye kutunuzdan çıkartmadığınız sürece başka kullanıcılarda bu hayvanı çiftliklerine katabilirler
bir ufak tuyo

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst