Farklı Yemek Odası Dekorasyon Tarzları

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
‘Yemek odası’ desek de, yemek odası takımlarımızı çoğu kez salona kurarız ve aslında ayrı bir oda değildir. Zevkinize göre ister salon takımlarına uyumlu bir yemek odası seçebilir isterseniz gerçekten de ayrı bir oda gibi algılanacak bir yemek bölümü düzenleyebilirsiniz. Her iki durumda da belli bir tarz belirleyip salonun tümüne bu tarzı uygulamanız dekorasyonu tutarlı kılacak ve evi daha şıklaştıracaktır. Burada farklı yemek odası tarzlarını göreceksiniz. Acaba sizin tarzınıza en yakın olan hangisi?

country-yemek-odasi.jpg

İngiliz tarzı, kır evi tarzı ya da bu tarzlara yakın evlerde bu tip bir yemek odası çok şık durabilir. Burada elbette dışarının nefis, mavi manzarasından esinlenerek denizin mavisi eve de taşınmış ve çok güzel bir bütünlük oluşturulmuş. Son derece huzurlu, sakin ve stresten arındıracak bir yemek sofrası olduğu kesin.
geleneksel-modern-yemek-masasi.jpg

Geleneksel tarz ve modern tarzın bir arada olduğu örneklerden biri. Yuvarlak yemek masası yemek sırasında herkesin kolayca yüz yüze bakmasını sağlar ve sosyal bir ortam yaratmak için birebirdir. Burada yeşil rengin kahverengi bir takıma nasıl da enerji kattığına şahit olabilirsiniz. Açık renk sandalye minderleri sayesinde takımın sert havası yumuşuyor.
kare-yemek-masasi.jpg

Kare yemek masaları, yemeğe kalabalık bir arkadaş grubu çağrılmasını engelleyebilir ancak bir eve son derece modern bir hava kattıkları da yadsınamaz. Modern bir yemek masası yine modern ve açık renkte bir sarkıt lambasıyla tamamlanmış. Koyu zemine ayak uyduran masanın dışında açık renkler tercih edilerek mekanın dar algılanması önlenmiş.
modern-yemek-masasi.jpg

Country tarzı ve modern tarz bir araya getirilerek oldukça şık ve farklı bir yemek odası düzenlenmiş. Taş tavan, hasır lamba ve büyük bir ev bitkisi bu odaya kır havası verirken, sade ve basit çizgilerden oluşan, şık yemek takımı da modern görünümü sağlıyor. Bu tip bir yemek masası evde yapılmış kekleri, geleneksel sofraları ve uzun saatler masa başında oturan davetlileri çağrıştırıyor. Dekorasyonun en önemli elemanlarından birinin de turuncu halı olduğu gözlerden kaçmamalı. Nötr renkler ağırlıkta olduğunda bu tip halı ile size gereken neşeyi odanıza katabilirsiniz.
modern-yemek-odasi.jpg

Renkleri ve aksesuarlarıyla hatta lacivert oval masasıyla son derece egzotik bir yemek odasıyla karşı karşıyayız. Eklektik bir tarz olduğu söylenebilir. Vintage bir avize, büyük ev bitkileri, duvarda sanat eserleri ayrı ayrı gördüğünüzde nasıl kullanacağınızı bilemeyeceğiniz parçalar olabilir. Ama bu odada son derece büyük bir uyum sergilemişler.
yemek-odasi-dekorasyonu.jpg

Uzun bir dikdörtgen masa her zaman için eski ve büyük malikaneleri çağrıştırır. Elbette bu yemek odasının sade renkleri, modern sandalyeleri ve şık sarkıt lambası bu yemek odasını günümüzün modern ve şık örneklerinden biri olmasını sağlamış. Tüm fotoğraflarda aydınlatma ürünlerine ve duvar dekorasyonuna bu yemek odalarında ne kadar önem verildiğini görebilirsiniz. Çoğumuz sandalye ve masa takımını seçtikten sonra geriye fazla bir iş kalmayacağını düşünürüz. Oysa yemek odası duvarını nasıl doldurduğunuz ve yemek masasını nasıl aydınlattığınız atmosferi tümüyle etkileyecek ayrıntılardır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst