Farklı Mutfak Dekorasyonu

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çoğumuzun mutfağının birbirine benzediği doğru. Beyaz eşyalarımız, ahşap kapaklı dolaplarımız ve granit tezgahımızla ilgili yapabildiğimiz en büyük değişiklik belki renkli dolap kapakları ya da ****lik renkteki mutfak aletleri oluyor. Farklı mutfak deyince bütün bunların dışında kalan ve ziyaret ettiğimiz evlerde görmeye alışık olmadığımız farklı mutfak dekorasyonu örneklerini buraya almak istedim. Bakalım aynı fikirde misiniz?

farkli-mutfak.jpg

Kapak kulplarını ortadan kaldıran ve gri ile beyazı bir bütün halinde sunan bu mutfak dolabı modeliyle bir farklılık elde edildiğini söyleyebiliriz.
farkli-mutfak-dekorasyonu.jpg

Sadece mutfakta değil aslında her odanın dekorasyonunda mekanın genişliği dekorasyon tarzı üzerinde etkili olur. Burada daha geleneksel tarzda döşenmiş ama artık apartmanlarda pek rastlayamadığımız genişlikte bir mutfakla karşı karşıyayız.


Tezgahı ve tezgah altı dolaplarıyla tam da çok sık karşılaştığımız mutfaklardan biri diyecekken tezgah üstü dolabın kapaksız tek bir ünite olarak tasarlanmış olması her şeyi değiştiriyor. Dar mutfaklarda açık raf sistemi kullanmak mutfağınızı daha geniş gösterecektir. Tabii sürekli sergilenmek durumunda olduğundan bu rafa kaldırdığınız mutfak eşyaları her zaman düzenli olmalı.
farkli-mutfak-modelleri.jpg

İngiliz tarzı mutfak dekorasyonunun alıştığımız mutfak tasarımlarından farklı olduğu kesin. Ortada bankosu, ahşap zemini ve geleneksel tarzda mutfak dolaplarıyla başka bir havası var.
gri-mutfak-modelleri.jpg

Bazen büyük bir farklılık için gereken sadece bir iki noktada vereceğiniz cesur bir karar olabilir. Dolaplarınızı gri renk seçip tezgah üstü duvarınızı da bir ton koyu fayansla döşemeniz pek çok evde olmayan bir mutfağa sahip olacağınız anlamına gelebilir. Renksiz olmaz mı diye düşünmeyin çünkü gri renge çok yakışacak pembe renkle mutfağınıza dilediğiniz gibi canlılık katabilirsiniz.
yesil-mutfak-modelleri.jpg

Şu sıra geniş mutfaklarda İngiliz tarzı mutfak dekorasyonu revaçta. Mutfağın orta kısmına da bir banko yerleştirilerek ekstra tezgah eklenmiş oluyor. Bu yeni trend yerine, mutfağınıza ahşap bir masa ve bank eklemeye ne dersiniz? Belki neden granit bir tezgah yerine böyle bir mobilya eklediğiniz sorusuyla karşılaşabilirsiniz ama masa etrafındaki keyifli sohbetler açıklamayı sizin yerinize yapacaktır.
mutfak-dekorasyonu.jpg

Mutfağı farklı kılmanın bir başka yolu da mutfakta desenli duvar kağıdı kullanmak olabilir. Bu fotoğraftaki gibi bir mutfak duvarına pek sık rastlamadığımızı söyleyebiliriz. Tarzınıza göre modern ya da klasik modellerden birini seçebilirsiniz. Pastel renklerin yanı sıra içinde daha canlı renkler olan bir desen seçerek neşeli bir atmosfere imza atabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst