Ezogelin Corbasi Denenmis

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir


EzogeLin Corbasi



Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardagi pirinç
1 çay bardagi kalin bulgur
1 Adet tavuk et suyu ( tablet)
Kaynatilmis Tavuk suyuda kullllanabilirsiniz.
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Süre : 40 dk.
Kaç Kişilik : 6 - 8

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci, Bulgur ayıklayıp, yıkayın.
Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp,
iyice yumuşayana dek pişirin.
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
İçine unu ilave edin.
Unun rengi değişene dek kavurun.
İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
Başka bir tavada yağ eritin.
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.

Afiyet oLsun.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Resimde olsaydı süper olurdu -hmm

Bende yaparım arada, güzel bir lezzet-hmm
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bugün bu tarifi denedm canım,çok güzel oldu,paylaştığın için teşekkürler..

Yalnız evde kiş isayısı az olan arkadaşlar malzemeleri yarı yarıya düşürün derim çok fazla çıkıyor bir tencere tamamen doldu:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst