Evlilik programında skandal

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.382
13386725.jpg

Evlilik programında skandal

RTÜK, 15 yaşındaki bir kız çocuğunun karşısına 45 yaşında eş adayı çıkaran evlilik programı nedeniyle, Fox TV'ye 500 bin lira para cezası verdi.RTÜK, henüz 15 yaşında olan bir kız çocuğunu, evlendirme programına çıkarıp, 45 yaşındaki adamla buluşturan ''Su Gibi'' adlı program nedeniyle, Fox TV'ye 500 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. Program, "Yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmaması" ilkesine aykırı bulundu.

RTÜK'e şikayet yağdı Programda, 1996 doğumlu genç bir kız çocuğunun karşısında eş adayı olarak kendisinden 30 yaş büyük ve 45 yaşında bir adam çıkarılması tepki topladı ve RTÜK'e şikayet yağdı. Kız çocuğunun babası da, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında bu konu ele alındı ve para cezasına karar verildi.

Medeni kanuna da aykırı RTÜK üyesi Hülya Alp ise, programda yaşananların aynı zamanda Medeni kanuna da aykırı olduğunu vurguladı ve ''Programda hem bir çocuk istismarı örneği sergilenmiş, hem de reşit yaştaki insanların evlenebileceği hükmünü taşıyan yasa ihlal edilmiştir'' dedi.

YAPIM ŞİRKETİ: KATILIMCI BİZİ KANDIRDI

Programın yapımcılığını üstlenen Global Yapım ise konuyla ilgili basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada söz konusu katılımcı tarafından "kandırıldıklarını" ileri sürdü.

Genç kıza kimliği sorulduğunda evden acele çıktığı için yanına almadığını belirttiğinin altı çizilen açıklamada "Katılımcı dış görünüş itibariyle 18 yaşından büyük görünüyordu. Evlilik isteğini yazılı ve sözlü olarak beyan etti. Programa atılabilmek için kendi el yazısıyla 18 yaşını doldurduğunu ve ailesinin izniyle programa katıldığını beyan etti. Bunu yazılı olarak bize bildirdi ve altına da imzasını attı" denildi.

Yapım şirketi konuyla ilgili yazılı belgelerin ellerinde olduğunu ve bunların yetkili mercilere iletildiğini de belirtti.

Hürriyet

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.382
629068_detay.jpg

'Bir genç kız tarafından kandırıldık'

15 yaşındaki genç kızın evlenmek için başvurduğu 'Su Gibi' programının yapım şirketinden 'yaş' açıklaması...

Fox TV'de yayınlanan 'Su Gibi' programına katılan 15 yaşındaki bir kıza 45 yaşında bir talip çıkması ile ilgili haberlere programın yapım şirketinden açıklama geldi.

Evlilik programında skandal!

Yapım şirketinin Medyatava'ya yolladığı açıklama şöyle:

Türkiye’nin en saygın evlendirme programı olan Su Gibi, 4 yıldır hafta içi hergün Fox ekranlarından canlı olarak yayınlanmaktadır. 300’den fazla çifti sıcak bir yuva sahibi yapan Su Gibi, her gün yeni yuvalar kurmaya devam etmektedir.

Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde Su Gibi hakkında çıkan, “15 yaşında bir kızın karşına 45 yaşında bir adam çıkardılar” ibaresi hepimizi sarsmıştır. Su Gibi ailesi olarak bir genç kız tarafından kandırıldığımızı üzülerek belirtiriz.

Olayda sözü geçen Sultan Hanım, kendi isteğiyle programımıza katılmıştır. Kendisine kimliği sorulduğunda evden acele çıktığı için kimliğini evde unuttuğunu söylemiştir.
Dış görünüş itibariyle de 18 yaşından büyük gösteren Sultan Hanım,evlilik isteğini yazılı ve sözlü olarak defalarca beyan etmiştir. Kimliğini evde unuttuğunu söyleyen Sultan Hanım, programa katılabilmek için kendi el yazısıyla 18 yaşını doldurduğunu ve ailesinin izniyle programa katıldığını beyan etmiş ve altına imzasını atmıştır.

Kendi el yazısıyla yazıp imzaladığı formdan sonra tüm katılımcıların rutin olarak doldurduğu Su Gibi katlım formunu da 18 yaşını doldurduğunu belirterek imzalamıştır. Sultan Hanım 18 yaşında olduğunu, yine de anne ve babasının da izni dahilinde programa katıldığını defalarca dile getirmiştir.

Sultan Hanım sunucumuz Songül Karlı’nın “Daha çok gençsin” sözleri üzerine 18 yaşını doldurduğunu ve evlenmeye hazır olduğunu canlı yayında bir çok kez belirtmiştir.

Konuyla ilgili kanıt niteliği taşıyan yazılı ve görsel belgeler kayıtlarımızda mevcuttur ve gerekli merciilere iletilmiştir.

18 yaşını dolduran her vatandaş programımıza katılabilir ve istediği kişinin karşısına talip olarak çıkabilir.

Ne var ki SultanHanım’ın yalan beyanları ve kendi el yazısıyla yazıp altına imzasını attığı formlar çirkin bir şekilde kandırılmamıza neden olmuştur.

Türkiye’nin en çok evlendiren programı Su Gibi’de böyle talihsiz bir olayın tekrar etmemesi için gereken tüm önlemler alınmıştır.

Saygılarımızla;

Global Prodüksiyon

Habertürk

Trend

Daimi Üye
Tepki
1.072
Cok sacma ya, madem kimligi yok, yasindan emin olmadan niye cikartiyorsunuz ki Programa. Zaten ben bu Programi Ugur Arslan a hic yakistiramiyorum.
Hele o 45 yasindaki Adama da artik yaziklar olsun, kizi yasindaki kizla mi evlenecek 18 yasinda olsa bile biyoloyik olarak babasi olabilirdi!:zopa:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Cok sacma ya, madem kimligi yok, yasindan emin olmadan niye cikartiyorsunuz ki Programa. Zaten ben bu Programi Ugur Arslan a hic yakistiramiyorum.
Hele o 45 yasindaki Adama da artik yaziklar olsun, kizi yasindaki kizla mi evlenecek 18 yasinda olsa bile biyoloyik olarak babasi olabilirdi!:zopa:

Ayni seyi ben yazacaktim, 18 yasinda olmasida birseyi degistirmez.
18 yasindaki kizin karsisina 45 yasinda adam getirmeleride cok sacma. Kizdada hata var. :alsana:

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396

katılıyorum.18 olsun yinede 45 yaş ne demek. yuh artık... sübyancılığın dik alası bu... 45 yaşındaki adamın işi ne 18lerde zaten... ama bu sunucuların buna hayır demesi gerekirdiönce. yaşlar olmaz saçmalamayın diye... sübyancılığı resmen desteklemişler..iğrençler ya.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375

Kesinlikle katılıyorum 45 yaşındaki bir adam 18 yaşındaki kıza talibim diye geldiğin de sunuculardan beklenirdiki hop kardeş dur bakalım sen kaç yaşındasın bu kız senin kızın olucak bir yaşta denmeliydi bu zihniyetteki bir insan belliki sapık kişililkde biri zaten tv de yayınlanan bu programları hiç sevmiyorum ve izlemiyorum evlilik gibi kutsal bir müesseyi böyle programlar zedeliyor
18 yaşındaki bir gençkızı hernekadar reşit olsada kanunen yinede böyle programlara almamalılar bence sen daha nesinki evliliğin ne olsun derim önce çocukla evlilikmi olur

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
birincisi genel olarak bu tarz programlara cok karsiyim sacma geliyo bana sanki cok cok hayirli bir is yapiyolarmis gibi birde mantar gibi türemis bunlarinda bu programi yaptigini bilmiyodum
görücü usulüne karsi olupta bu tarz evliliklere nasil razi oluyolar anlamis diilim ki bana göre hic bir farki yok
ikincisi cogunuza katiliyorum kimlik görmeden asla kabul edilmemeliydi o kiz buda nekadar ciddiyetsiz olduklarini sirf reyting ugruna yapildigini ap acik ortaya koyuyor
ücüncüsü yine hepinize katiliyorum 18lik olmus bile olsa 45 lik amcanin ona talip olmasi kadar iigrenc bisi yok
kizda demekki evde kaldim tursum kurulcak düsüncesiyle yasinin en güzel caginda özentilikten böyle biseye basvurmus olmali
songül karliyada baktikca ikinci sedaq sayani görür gibi oldum ona benzemek icin elinden geleni yapmis dogalliktan cikmis iyice

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar