Evliliğin İlk Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1-jpg.20314


Evlilik, evlenmek, hayatımızı biriyle paylaşma düşüncesi her zaman kutsal ve mutluluk verici olmuştur. Ama her zaman aşık olduğunuz ve dünyalar kadar sevdiğiniz kişiyle bir aile olma konusunu başaramayabilirsiniz. Bazı evlilikler bu sebeple hızlıca son bulabilir veya uzun süre mutsuzluk sağlayabilir. Mutsuz olmak için evlenmiyoruz ki ama? Değil mi? Kesinlikle haklısınız bu yüzden her zaman sağlam temellere dayandırılan birlikteliklerde bu sorunların yaşanma riski çok düşüktür. Bu sebeple özellikle evliliğin ilk zamanlarında tarafların birbirine karşı tavırları çok önemlidir.

2-jpg.20315


Kendinize Vakit Ayırmayı Unutmayın!

Yeni bir hayata başlamış olmanın heyecanıyla yanınızdaki insanı tanımak için her şeyi beraber yapma ihtiyacıyla yanıp tutuşuyor olabilirsiniz. Yanmayın! Sonrasında pişman olabileceğiniz bir döngüye girebilirsiniz. Evliliğin ilk aylarında yapılan en büyük hatalardan biri eşinizle birmiş gibi davranmanız olacaktır. Kendinize veya onun kendisine vakit ayırması için alan ve zaman bırakmazsanız birbirinize olan saygınız gitgide minimuma inebilir. Her anınızı birlikte geçirdikten bir süre sonra özel alanınız hiç kalmaz ve fark etmeden sizi bunaltmaya başlayabilir.

Peki Neler Yapmalı?

Öncelikle, yani ama baya bir öncelikle evi seçerken kendinize ait bir alan yaratabileceğimiz bir ev seçmeniz gerekmektedir. Biraz ayrı kalmanın kimseye bir zararı olmaz. Hem böylelikle kendinize vakit ayırabilirsiniz, ayrı bir birey olduğunuzu unutmadan sevdiğiniz işlerle ilgilenebilirsiniz. Bu fırsatı karşı tarafa da verdiğiniz için birbirine saygı duyan bir çift olduğunuz iyice kesinleşir.


Arkadaşlarınızla çift olarak değil baş başa görüşmeniz sizin açınızdan yenilenmeye yol açabilir. Unutmayın arkadaşlarınız hep arkadaşlarınız olacak kalacaktır ve bir şekilde onlarla baş başa görüşerek rahatlayabilirsiniz. Kendi aranızda yaptığınız espriler ve geçmiş yılların birikimiyle bu görüşmeler size de iyi gelecektir.
Evet kendinize vakit ayırın, arkadaşlarınızla görüşün ancak evdeyken bütün gün bilgisayar, telefon veya televizyon başında durmak anlamına gelmesin bu dediklerimiz. Ortak bir şeyler yapmayı da es geçmeyin, çift olarak hareket etmeyi unutun demiyoruz çünkü ?

3-jpg.20316


Evliliğin ilk ayı ve artık çift kişisiniz diye düşünerek tek başınıza ikinize plan yaptınız mı? O planı şimdi ya hemen bozun ya da çaktırmadan eşinizi arayıp daha plan yapmamış gibi davranın. Çünkü eşiniz de bir birey ve onun da planlarınız hakkında söz hakkı olmalı. Bunu kesinlikle ortadan kaldırmayın.

Dört duvar arasına sıkışmayın, evet bunu kesinlikle yapmayın artık bir evim var ve bu evde vakit geçirmeliyim hep fikrinden uzaklaşmanız gerekiyor. Hatta hiç girmezseniz sizin için daha iyi olur. Dışarı çıkıp bir şeyler almak zorunda değilsiniz. Yürüyüş yapabilirsiniz, boğazı izleyebilirsiniz doğa aktiviteleri yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    58,4 KB · Görüntüleme: 144
  • 2.jpg
    2.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 154
  • 3.jpg
    3.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 138

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst