Evinizi Farklılaştıran Perde Çeşitleri

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Evin yapısal elemanlarından pencerelerin değiştirilmesinde bilmeniz gereken püf noktalar...

perde3.jpg
1. Katlamalı perde

Nerede? Dar ve özellikle köşe pencereler için en uygun çözüm katlamalı perde uygulaması. Ayrıca ekonomik seçenekler bulmanız da mümkün.

Nasıl? Pencere ölçülerinde kestiğiniz kumaşın iki kenarını dikin. Üst kenarda askı ya da sabitleme borusunu geçireceğiniz bir pay bırakın. Daha sonra iki yandan eşit olarak önden ve arkadan kurdele geçirin ve alt kenarda bağlayacak şekilde uçlarını bırakın. Böylece perdeyi katladığınızda kurdeleleri bağlayarak sabitleyebilirsiniz. Dilerseniz perdenin arka kısmına birkaç halka sabitleyin ve kurdeleyi buradan geçirerek kullanın.

2. Panel perde

Nerede? Geniş pencereleri örtmek için kayar panel perde sistemini uygulayabilirsiniz. Tavandan yere kadar ya da Fransız balkonu tipindeki pencere tipi içinde uygundur. Ayrıca panel perdeler modern bir stil yaratır. PVC pencere doğramalarını gizlemek içinde akıllıca bir yol olan panel perdelerle mekana hareket, renk ve dinanizm katabilirsiniz.

Nasıl? Üste sabitlenen ray sisteminde her paneli taşıyan hafif ve ince mekanizma takılır. Ancak bunu yaparken bir panelin diğerinin arkasından ya da önünden hareket ederek dekoratif bir görüntü yaratması gerektiğini unutmayın. Panellerin alt kısmına ayrıca ince kurşundan ağırlıklar geçirin. Böylece paneller dengeli hareket eder. Ana ray takacağınız panellerin sayısına göre genişleyebilir.

3. Vintage perde

Nerede? Eski tip giyotin pencereler için kullanılan bir perde seçeneği. Ancak günümüzde özellikle mutfak ya da iç kapı pencereleri için tercih ediliyor. Bir kanadı örten perde hem gizliliği sağlıyor, hem de manzarayı ve gün ışığını engellemiyor.

Nasıl? Bu tarz bir perde için iki uygulama şekli var. Birincisi altta ve üstte ince perde borusu sabitleniyor, perde büzülerek boruya geçiyor ve hareket etmiyor. İkinci seçenekte ise perde, pencerenin yarısından takılan boru ya da çelik tele asılıyor ve isteğe göre hareket edebiliyor.

4. Klasik stor ve tül perde

Nerede? Stor ve tülün bir arada kullanıldığı klasik model perde sistemi, pencereşerde dikkat çekmek isteyenler için ideal bir seçim. Özellikle manzaraya karşı geniş bir pencereniz varsa dört kanat stor ve içinden görünen ince dokumalı tül kullanarak şık ve zengin bir görüntü elde edebilirsiniz.

Nasıl? Mobilya ve diğer unsurlarla karışıklık yaratmaması için yoğun desenler seçmeyin. Stor için koton kumaş üzeri hafif desenler, tül için organize gibi ince kumaşlar ve açık renkler düşünülebilir. Birbirini tamamlayan renkler mekanı daraltamaz ve gözü yormaz. Bu tarz perdelere çok kumaş harcanır. Bu nedenle storlar için çift en kumaş kullanın ve görselliği tamamlamak adına sadece pencerenin iki yanında sarkıtın.
 

Meltemm

Yeni Üye
Katılım
29 Temmuz 2010
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
39
Konum
istanbul
evet şahmaran güzel bir konuya değinmiş bende evimdeki tül perdeleri stor perdeler ile değiştirdim. Üstelik çok daha gösterişli ve zarif duruyorlar. Yapılarınlendaki kumaş dan ötürü de cok cabuk kirlenmiyorlar. Yanlız her yerden alınacak bir malzeme değil gerçekten kaliteli kumaş kullanan birilerini bulmanız gerekiyor ve mekanizmasıda iyi olmalı. Ben onca yer araştırdım internette bir yer buldum çok güzel anlatmışlar ve uygulamalı resimlerinide koymuşlar. Buraya resim lerini koymak isterdim ama çok fazla resim var gezip görmenizi tavsye ederim. Firmanın ismi özel jaluzi istanbul kadıköyde yerleri.
Firmanın online satış sitesi de ..... her ürünün fiyatları yazıyor hatta online fiyat hesaplamasıda mevcut.

evine stor perde taktırmak isteyenler mutlaka gezmeli.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst