Evinizi Bir Günde Nasıl Yenilersiniz?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Evinizi komple yenileyecek kadar bir bütçeniz ya da zamanınız yoksa, 1 günde evinizi pratik ve ekonomik çözümlerle yenileyebilirsiniz.
aksesuar1.jpg
1- Masaya tazelik
Eski masanızın üzerine yeni bir masa örtüsü, runner serebilir; sevdiğiniz yemek aksesuarları ile süsleyerek yemek odanızın albenisini artırabilirsiniz. Örneğin masanın renginden sıkıldıysanız sevdiğiniz renklerde, yere kadar uzanan masa örtüleri ile hem zengin bir görünüm elde eder hem de iskeleti gizlemiş olursunuz.

2- Pike
Pikeleri evin pek çok alanında kullanmak mümkün. Kıştan kalma kanepenize hala dokunmadıysanız, kanepenizi rengarenk pikelerle neşelendirmenin tam vakti. Örneğin pikeniz berjere, karyolanın üzerine, terastaki kanepeye veya pikniğe gidebilir.

3- Başucu bibloları
Çalar saatinizin hemen yanına pozitif gücüne inandığınız aksesuarlar yerleştirin.

4- Eski duvara yeni görünüm
Tüm duvarlara duvar kağıdı uygulamak yerine, sadece 1-2 saatinizi duvar kağıdı alışverişine, diğer 1-2 saati de uygulmaya ayırarak evinizin bir köşesini ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Mekana hareket katmak, özel bir köşe yaratmak için çarpıcı desenlerde duvar kağıtları tercih edebilirsiniz.

5- Hayal gücünüz sınır tanımaz
Duvarınıza asacağınız bir tablo yaşam alanınıza yeni bir soluk katabilir. Sınırlı sayıda üretilebilen baskılar, sizin için anlamlı objelerin resimleri ya da çocukluğunuzdan bugüne getirdiğiniz anılarla duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.



6- Mobilyalara el atın!
Sandalyeleriniz eskidiyse üzerlerine bir kat cila atabilirsiniz. Sandalye tablalarınız çıkıyorsa yeni bir kumaşla kaplayabilir, eskitme görünümden hoşlanıyorsanız patine cila yöntemiyle bu görünümü yakalayabilirsiniz.

aksesuar1.jpg
7- Romantik düşler
Karyolanızı dikme yaptırabilir, üzerini tüllerle giydirebilirsiniz. Akdenizle özdeşleşen bu stil size de ılık yaz meltemlerini çağrıştırabilir. Karyolanız dikme eklemeye uygun değilse tavandan bir cibinlik sallandırarak benzer etkiyi elde etmeniz de mümkün.

8- Gökyüzü ne renk?
Perdeler bir mekanın fonu gibidir. Yani perde gökyüzü, mobilyalarsa bulut gibidir. Bulutların beyaz olduğunu fon rengi sayesinde anlarız. Bu sebeple evde perdeleri seçerken "gökyüzünü" hangi renk görmek istediğinize karar verin. Pembe, kırmızı, sarı, turuncu gibi renkler enerjiyi yükseltir, mavi, yeşil ve beyaz tonları ise daha dingin renklerdir. Karar sizin!

9- Renklerin gücü adına!
Çarpıcı renklerdeki askıları antre gibi trafiğin çok oplduğu alanlarda kullanabilirsiniz. Antre mobilyalarınız koyu tınlarda da olsa hoş tezatlar ve ince detaylarla enerjinizi ikiye katlayabilirsiniz.

10- Yatağınızı canlandırın
Yepyeni bir nevresim takımıyla yatak odasında çabuk etki yaratabilirsiniz. Sıcak havaları serinleten mavi tonları iyi bir tercih olabilir. Y da yorgun argın işten geldiğiniz bir yaz gününü sonrasında yatağınızın sizi capcanlı renklerle sarıp sarmaladığını görmek pozitif enerjinizi hiç kuşkusuz doruk noktasına taşıyacak.

11- Evime açılan kapı
Yaşam alanlarını dışarıdaki dünyadan ayıran o kapı, diğer herkesin aslında sizin hakkınızda edineceği ilk izlenim. Hem dostlarınız, hem de sizin adım attığınız o eşiği renklendirmeye ne dersiniz? Eğer dış kapınız bu fikir için pek de elverişli değilse, projenizi iç kapılara uygulayabilirsiniz.

12- Mutfağa pastel dokunuşlar
Koyu kahve renkli mobilyalardan içiniz sıkıldıysa mıtfağınıza bir günde yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Üstelik yeni eşyalarınızı atmadan. Özellikle yazlık evlerde sıklıkla kullanılan tel dolaplar, tahta masa ve sandalyeleri açık tonlarda boyayarak mutfağınızda aydınlık ve taze bir görünüm elde etmeniz mümkün.

13- Lambanı tasarla!
Avizenize kendi kişisel dokunuşlarınızı ekleyebilirsiniz. Örneğin var olan eski abajur başlıklarını kumaş ya da duvar kağıdı ile kaplayarak avizenize takabilir ve şık bir ambiyans elde edebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst