Evinizdeki Karincalardan Kurtulmak icin...

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.406
Karıncalar belkide evimizdeki zararlı böceklerin en zararsızıdır. Zararsız olmalarına karşın tek kötü tarafları ise genelde evinizde bir kaç değil binlerce karınca olmasıdır.
Evinizdeki Karincalardan Kurtulmak icin...
Karıncalar yiyeceklerinizi yerler ve bozarlarEvinizdeki Karincalardan Kurtulmak icin... duvarlarınızda yürürler ve cinslerine göre sizi ısırırlar. Bunlara ilaveten etrafta görünmeleri canınızı fazlasıyla sıkar. Karıncalardan kurtulmayı zorlaştıran en büyük sebepEvinizdeki Karincalardan Kurtulmak icin... binlercesinin bir arada olmasıdır.

Mücadeleye başlarken önce kaynaklarını bilmeniz gerek; yuvalar evinizin içinde mi yoksa dışarda mı? Karınca gördüğünüz zaman takip edip nereye doğru gittiklerine bakın.

Nasıl kurtulunur;
Her zaman engelleyici tedbirlerden işe başlayabilirsiniz. Önce yiyeceklerin ağzını (özellikle tatlıların) sıkıca kapayınız. Eğer meyva suyu ya da kola türü bir meşrubatı yere dökerseniz hemen siliniz. Şekeri görünce karıncalar çılgına döner.

Evinizin çevresini toz yada sprey ilaçlarla ilaçlayın. Kalorifer böceklerine etkili olan borik asit evin içinde yuva yapmış karıncalara da etkili olur.

Marketlerde ve tarım ilaçı bayilerinde satılan çeşitli tür ilaçlarda etkili olur. Ama en önemlisi kaynağın doğru tespitidir.

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
71.575
emegine saglık şahım
yaa ben daha kesin cözüm biliyorum :D

valla karıncaların sekere deli oldukları kadarda tuzdan nefret ettikleride bir gerçek :eek:
o yuzden tuz dökün yuvasına veya gezindikleri yere işe yarıyor -ayse

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
aman be ne çektim onlardan ben ya
pes etmedim etmemekteyimm hala savaşımız sürüyor vallah
takip ettim girip çıktıkları yeri fayans aralarına sürülen şeyden kapadım
kapadım ama gene nerden çıkıp geliyorlarsa deli ediyorlar beni
yine takip ettim geldikleri yeri kapadım
anam bu sefer mutfaktaki petege yerleşmişler otel gibi
şimdi yoklar tek tük varlar

Tepki
45
kızlar limon kabuğu sonra çamaşır tozu ve dediğiniz gibi tuzda işe yarıyor ama ben genelde limon kullanıyorum oda bulunmazsa çamaşır tozuda çok işe yarıyor kapiş:bebek:

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.926
Ben cok enteresan bı yontemle kurtulmusdum.Bana gore kesın cozum...

Gırdıklerı yerı tespıt ettim.Faha sonra 5 cent (euro) gırıs kapısı boyunca dızdım.

O me tal parada kullanılan bır madde karıncanın hoslanmadıgı bırseymıs.Komsum soylemısdı bı dene dıye.Kapı boyunca yaklasık 50 tane 5 centi boncuk dızer gıbı dızdım yaklasık bır hafta sonunda da evde karınca da eser kalmadı.

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
Ben cok enteresan bı yontemle kurtulmusdum.Bana gore kesın cozum...

Gırdıklerı yerı tespıt ettim.Faha sonra 5 cent (euro) gırıs kapısı boyunca dızdım.

O me tal parada kullanılan bır madde karıncanın hoslanmadıgı bırseymıs.Komsum soylemısdı bı dene dıye.Kapı boyunca yaklasık 50 tane 5 centi boncuk dızer gıbı dızdım yaklasık bır hafta sonunda da evde karınca da eser kalmadı.

çok enteresanmış ya ilginç ben de tuz döküyorum ama onlara da zarar vermekten de çok korkuyorum

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.406
Vay çok ilginç bilgiler edindim sayenizde.Özellikle para inanılmaz ilginç geldi bana.Tuz olayını da öğrenmiş oldum sayenizde teşekkürler canlarım:eek:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ayy karınca hiç sevmiyorum öldürmekte istemiyorum para işi çok ilginçmiş sadece 50 centlemi oluyo türk parası olmaz mı:)

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.926
Onların rengı bronz gıbı ama belkı 50 kr felan olurmu bılmem denemek gerek.

Aynı madde vardır belkıde ıclerınde

başakk

Daimi Üye
Tepki
671
çok ilginç benim evim yazlık modeli olduğu için karıncenın sono kesemiyorum ama bunlarıda deniyicem biginize sağlık...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.309
bizim is yerini basmislardi bir kere kabartma tozu dökmüslerdi tabii karincaya zarar veren yöntem.
benimde evin balkonundan geliyorlardi özel bir ilac aldim kokusu uzaklastiriyormus onu sikinca bir daha ugramaz oldular. -kop

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
hiç sevmiyorum karıncaları her yol aynı yerden çıkıyolar kapatıyorz kapatıyorz geliyolar aynı yerden anlamadım ki ilaçladık yine geliyolar nie bıraktım artık yatağımın içnde bile çıkıyolar yaa ölmüş bi halde püfff bıktım artık:acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar