Evinizde Puantiye Modası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Evinizde Puantiye Modası

Benekli kumaşlar, tabaklar, örtüler, perdeler artık her yerde

fft20_mf4585539.Jpeg

Bize eski zamanların şıklığını hatırlatan ve modası yıllardır geçmeyen bir akım olan puantiye, giysilerimizi olduğu kadar evlerimizi de süslüyor.

Vintage akımınında da vazgeçilmezlerden olan puantiyeler ve ekoseli desenler bu sezon yine trendlerin arasında.


fft20_mf4585540.Jpeg

Beyaz üzerine kırmızı puantiyeli klasik modellerin haricinde, başka renklerde de puantiyeli desenler günümüz ev dekorasyon ve tekstil mağazalarında oldukça sık rastlanıyor. Evinizin farklı detaylarında rahatlıkla kullanabileceğiniz bu aksesuarlar, vintage akımının da bir parçası.


fft20_mf4585545.Jpeg




Puantiyeli desenleri bütün bir aksesuar üzerinde kullanabileceğiniz gibi, ince detaylarda da kullanabilirsiniz.

Mesela bahçe ve balkonlarınız için puantiyeli minderler ya da pedler oldukça uygun olacaktır. Masanızın üzerinde ya da saksılarınızın üzerinde de yine bu deseni kullanabilirsiniz.

Elinizde tek bir tabak varsa bunu da aksesuar olarak değerlendirebilirsiniz.


fft20_mf4585546.Jpeg



Ev yapımı reçel ve turşularınızı hem koruyacak hem de renklendirecek olan puantiyeli kumaşları, dilediğiniz ölçülerde kendiniz kesip, kavanozların ağzına bir ip ya da kurdele yardımıyla bağlayabilirsiniz.


fft20_mf4585547.Jpeg

Yardımcı dekoratif ürünlerde yine puantiyeli desenleri tercih edebilirsiniz. Abajurlarınızı puantiyeli ya da ekoseli desenlerden seçmek evinize biraz nostaljik biraz da neşeli bir hava katacaktır.


fft20_mf4585548.Jpeg


"5 çayı" denildiğinde akla puantiye gelir. Çay takımları özellikle puantiyeyi en iyi taşıyan ev aksesuarlarından biri. Bütün takımınızı değiştirmek zorunda da değilsiniz. Birkaç yardımcı parça katarak var olan yemek ve çay takımlarınızı da kombinleyebilirsiniz.


fft20_mf4585549.Jpeg



Yastık ve örtüler için de farklı renkler kullanabilirsiniz. Yer minderleri de yine puantiyeli desenlerden ve evinizin dekorasyonuna uyacak renklerden seçilebilir.


fft20_mf4585550.Jpeg


Puantiyeli kumaşlarınızın eteklerine dantel dikerek, onları daha da şık hale getirebilirsiniz. Bunları dilerseniz masa örtüsü, sehpa örtüsü ya da raflarınıza örtü olarak değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca dikiş konusunda iddialı değilseniz, danteli kumaşın içeride kalacak kısmından dikerseniz, ufak dikiş hataları da görünmeyecektir.


fft20_mf4585551.Jpeg


Oturma ya da çalışma odanızda da puantiyeyi zevkle kullanabilirsiniz. Koyu renkler daha ciddi bir hava katacaktır. Seçimlerinizde mobilyalarınızın tonuna uyacak ve bir bütün yaratacak renklere ağırlık verebilirsiniz.


fft20_mf4585552.Jpeg


Sadece dekoratif aksesuarlarda değil, duvar kağıdınızda da puantiyeyi tercih edebilirsiniz.







El becerinize güveniyorsanız, süs olarak yine farklı desenli ve puantiyeli kumaşlardan farklı şekiller dikebilir bunları kapılarınıza asabilir, avizelerinizden sarkıtabilirsiniz.

Çocuk odaları için de benzer şekilde hayvan figürleri eğlenceli ayrıntılar olacaktır.





Ekoseli kumaşlar ve desenler de puantiyeyle bir bütün içinde kullanılabilir.








Runner olarak kullanılması da sofralara oldukça renk katacaktır. Fakat aynı anda birçok farklı puantiye desen, aynı masada kullanılırsa yorucu bir görüntü ortaya çıkabilir.





Benekli desenler, çiçekli, çizgili ve ekoseli kumaşlarla bir araya gelince adeta bir vintage rüzgarı esiyor. Yatak odanıza da şirinlik katacak puantiyeli desenler, perdelerde, yastıklarda, yatak örtülerinde, halıda ya da duvar kağıdında kullanılabilir.


















Mahmure

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Özellikle pembeli kirmizili puantiyelere bayiliyoruum :istebu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst