Eve Sinen Sigara Kokusu!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

Eve Sinen Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Y4Emnz.jpg


Eve sinen kokular özellikle yaz aylarında iyice katlanılamaz bir sorun haline gelir. Bununla ilgili en rahatsız edici olan ise sigaradır. İçildiği ortamlarda yüzeye sinen koku sağlık sorunlarına da sebep olur.

Sürekli sigara içilen bir ortam hem içmeyenler hem de içenler için büyük bir sorun oluşturur. Elbette önceliğiniz evde sigara içilmesini engellemek olmalıdır. Hatta sigara içilmemesi en kesin çözümdür. Fakat eğer yine de sigara dumanına maruz kaldıysanız bunun çözümü var.
Odaya Sinen Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Elma Sirkesi ve Hamur Kabartma Tozu Karışımı

Bir su bardağının içine kabartma tozunu dökün, üstüne de elma sirkesi ilave edin. Sirkeyi, tozun topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyin. Bu karışımı odaya koyun. Karışımı zamanla buharlaşarak sigara kokusunu yok edecektir.

Kahve

Artık kullanmadığınız tüllerden birkaç kese hazırlayın. Bu keselerin içini kahveyle doldurun ve keseleri evin çeşitli yerlerine asın. Kahve sigara kokusunu emer ve eve güzel bir koku yayar.

Kokulu Mumlar

Özellikle de sigara içilirken evde kokulu mum yakmak çok işe yarar. Sehpanın ortasına yerleştirdiğiniz bir kokulu mum aynı zamanda dekoratif görünecektir.

Limon ve Portakal Parçaları

Eğer mevsim uygunsa pazardan aldığınız birkaç portakal ve limonun kabuğu da yardımcı olacaktır. Portakal ve limonları dilimleyip evin çeşitli yerlerine koyun. Fakat bir iki gün sonra dilimleri toplamayı ihmal etmeyin.

Sirke

Sigara içilen odaya geceden birkaç kase sirke koyun. Birkaç gün sonra kaseleri kaldırabilirsiniz. Ardından odayı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Kül Tablalarını Sürekli Değiştirin

Sigara içilmesi konusunda ısrar eden ev sakinlerini ya da misafirlerinizi balkona yönlendirin. Fakat bir şekilde odada sigara içilmişse, külleri kül tablasında bekletmeyin. Bu, kokunun ortamda kalmasına sebep olur. Kül tablasını sürekli değiştirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst