maviboncuk
Daimi Üye
malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su

hazirlanisi
Mayamızı derin bir kabın içerisine bir miktar sıcak su ile alıp ezip eritiyoruz. Üzerine unu, tuzu ve suyu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur olana kadar yoğuruyoruz. Bezeler halinde koparıyoruz. Bezelerin boyutlarını tavanızın boyutunda açılınca çok ince olmayacak şekilde ayarlayın. Bir müddet bu bezeleri kabarması için bekletiyoruz. Oklava veya merdane yardımıyla bu bezeleri açıyoruz. Tavada az yağ ile birlikte altını ve üstünü pişiriyoruz. Hamurunuzun içine çay kaşığının ucu ile şeker ilave ederseniz lezzet verecektir. Çok ince açmayn aksi halde kenarları kuruyacak ve sarılmaya imkan vermeden kırılacaktır.
Bu lavaşı tantuni yaparak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su

hazirlanisi
Mayamızı derin bir kabın içerisine bir miktar sıcak su ile alıp ezip eritiyoruz. Üzerine unu, tuzu ve suyu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur olana kadar yoğuruyoruz. Bezeler halinde koparıyoruz. Bezelerin boyutlarını tavanızın boyutunda açılınca çok ince olmayacak şekilde ayarlayın. Bir müddet bu bezeleri kabarması için bekletiyoruz. Oklava veya merdane yardımıyla bu bezeleri açıyoruz. Tavada az yağ ile birlikte altını ve üstünü pişiriyoruz. Hamurunuzun içine çay kaşığının ucu ile şeker ilave ederseniz lezzet verecektir. Çok ince açmayn aksi halde kenarları kuruyacak ve sarılmaya imkan vermeden kırılacaktır.
Bu lavaşı tantuni yaparak kullanabilirsiniz.
afiyet olsun