Evde Lavaş Yapımı

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su


evde_lavas_yapimi.jpg

hazirlanisi

Mayamızı derin bir kabın içerisine bir miktar sıcak su ile alıp ezip eritiyoruz. Üzerine unu, tuzu ve suyu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur olana kadar yoğuruyoruz. Bezeler halinde koparıyoruz. Bezelerin boyutlarını tavanızın boyutunda açılınca çok ince olmayacak şekilde ayarlayın. Bir müddet bu bezeleri kabarması için bekletiyoruz. Oklava veya merdane yardımıyla bu bezeleri açıyoruz. Tavada az yağ ile birlikte altını ve üstünü pişiriyoruz. Hamurunuzun içine çay kaşığının ucu ile şeker ilave ederseniz lezzet verecektir. Çok ince açmayn aksi halde kenarları kuruyacak ve sarılmaya imkan vermeden kırılacaktır.

Bu lavaşı tantuni yaparak kullanabilirsiniz.

afiyet olsun

 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Lavaş özellikle köfte yaptığım zaman çok kullanırım. hazır alacağıma bundan sonra evde yapayım bari. Teşekkürler canım :ilknur:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst