Evde Jöle Yapımı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Peki evde jölenin yerini tutabilecek ne yapabiliriz?

Çok araştırmama rağmen nette bu sorunun cevabını bulamadım.Ayva çekirdeğinden jöle yapıldığını daha önce duymuştum ama nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yoktu.Önce kendim bir deneme yaptım.Sonuç güzel olunca paylaşmaya karar verim.Jölenin yapımı gayet kolay ve masrafsız olup,pekâla hazır jölenin yerini tutabilir.Dolaba koyuğunuz zaman diğer jöleler gibi kalıp haline gelmiyor ama meyvelerin üzerine harika bir parlaklık veriyor.Bundan böyle ayva çekirdeklerimizi atmıyor jöle yapıyoruz.İşte tarifi:




MALZEMELER

1 Yemek kaşığı dolusu ayva çekirdeği(3-4 ayvadan çıkar)

1 Su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

JÖLE'NİN YAPILIŞI

*Bir su bardağı suyun içine,şekri atıp karıştırın

*Eriyince Ayva çekirdeklerini koyun,ağzını kapatarak birgün dışarıda bekletin

*Ertesi gün karıştırıp,yine ağzını kapatın ve buzdolabında 6-7 gün bekletin.

*Günde bir veya iki günde bir, bir kere karıştırın.

*Bir haftanın sonunda artık çekirdeklerin dibe çökmediğini ve pelte kıvamında olduğunu göreceksiniz.

*Jölenizi bir süzgeç yardımıyla veya küçük bir tülbentten süzün.Tülbentten süzmek zor oluyor, elinizle sıktırarak,süzülmesine yardımcı olun.

*Ev yapımı jölemiz hazır.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Not:Bu yöntemle yapılan jöle doğal olduğu için rengi asla hazır jöleler gibi parlak ve şeffaf olamaz.Çünkü hiç bir katkı maddesi içermez.yalnızca pastanın üzerine sürüldüğü zaman parlak bir görüntü verir.Kısaca bu doğal pasta jölesi oluyor...

Ayrıca şeker atmadan hazırlıyacağınız jöleyi cildinize sürerek,cilt lekelerine karşı faydalı bir jel etmiş olursunuz.

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Evde meyve jölesi yapmak için sığır jelatini kullanmak gerekir sanıyordum ama öyle değilmiş buyrun okuyun.


Malzemeler


- 50 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak meyve suyu ( Hangi meyveli olmasını istersemiz o meyvenin suyunu kendi elinizle sıkmanız lazım, yoksa Cappy falan olur mu garanti veremeyeceğim.
-100 gram şeker (Ben limonlu ve vişneli yaptım ama daha tatlı bir meyve kullanırsanız şekeri azaltın.)


Yapılışı


Bütün malzemeleri kaseye koyun onuda sıcak suyun içine oturtun ve sürekli karıştırın.Yaklaşık 15 dakika sonra kıvam alıyor.


Kullanmak ,istediğiniz yerde kullanın.

ALINTI
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Teşekkürler canım :D manitamın yarın dogum günüsü :D pasta gibi bişe düşünüyomda ne yapcağımı bilemedim jöle elmalı varda renk koysak degisirmi acep :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst