incitanemtuana
Daimi Üye
Peki evde jölenin yerini tutabilecek ne yapabiliriz?
Çok araştırmama rağmen nette bu sorunun cevabını bulamadım.Ayva çekirdeğinden jöle yapıldığını daha önce duymuştum ama nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yoktu.Önce kendim bir deneme yaptım.Sonuç güzel olunca paylaşmaya karar verim.Jölenin yapımı gayet kolay ve masrafsız olup,pekâla hazır jölenin yerini tutabilir.Dolaba koyuğunuz zaman diğer jöleler gibi kalıp haline gelmiyor ama meyvelerin üzerine harika bir parlaklık veriyor.Bundan böyle ayva çekirdeklerimizi atmıyor jöle yapıyoruz.İşte tarifi:
MALZEMELER
1 Yemek kaşığı dolusu ayva çekirdeği(3-4 ayvadan çıkar)
1 Su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
JÖLE'NİN YAPILIŞI
*Bir su bardağı suyun içine,şekri atıp karıştırın
*Eriyince Ayva çekirdeklerini koyun,ağzını kapatarak birgün dışarıda bekletin
*Ertesi gün karıştırıp,yine ağzını kapatın ve buzdolabında 6-7 gün bekletin.
*Günde bir veya iki günde bir, bir kere karıştırın.
*Bir haftanın sonunda artık çekirdeklerin dibe çökmediğini ve pelte kıvamında olduğunu göreceksiniz.
*Jölenizi bir süzgeç yardımıyla veya küçük bir tülbentten süzün.Tülbentten süzmek zor oluyor, elinizle sıktırarak,süzülmesine yardımcı olun.
*Ev yapımı jölemiz hazır.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Not:Bu yöntemle yapılan jöle doğal olduğu için rengi asla hazır jöleler gibi parlak ve şeffaf olamaz.Çünkü hiç bir katkı maddesi içermez.yalnızca pastanın üzerine sürüldüğü zaman parlak bir görüntü verir.Kısaca bu doğal pasta jölesi oluyor...
Ayrıca şeker atmadan hazırlıyacağınız jöleyi cildinize sürerek,cilt lekelerine karşı faydalı bir jel etmiş olursunuz.
Çok araştırmama rağmen nette bu sorunun cevabını bulamadım.Ayva çekirdeğinden jöle yapıldığını daha önce duymuştum ama nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yoktu.Önce kendim bir deneme yaptım.Sonuç güzel olunca paylaşmaya karar verim.Jölenin yapımı gayet kolay ve masrafsız olup,pekâla hazır jölenin yerini tutabilir.Dolaba koyuğunuz zaman diğer jöleler gibi kalıp haline gelmiyor ama meyvelerin üzerine harika bir parlaklık veriyor.Bundan böyle ayva çekirdeklerimizi atmıyor jöle yapıyoruz.İşte tarifi:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
1 Yemek kaşığı dolusu ayva çekirdeği(3-4 ayvadan çıkar)
1 Su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
JÖLE'NİN YAPILIŞI
*Bir su bardağı suyun içine,şekri atıp karıştırın
*Eriyince Ayva çekirdeklerini koyun,ağzını kapatarak birgün dışarıda bekletin
*Ertesi gün karıştırıp,yine ağzını kapatın ve buzdolabında 6-7 gün bekletin.
*Günde bir veya iki günde bir, bir kere karıştırın.
*Bir haftanın sonunda artık çekirdeklerin dibe çökmediğini ve pelte kıvamında olduğunu göreceksiniz.
*Jölenizi bir süzgeç yardımıyla veya küçük bir tülbentten süzün.Tülbentten süzmek zor oluyor, elinizle sıktırarak,süzülmesine yardımcı olun.
*Ev yapımı jölemiz hazır.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Not:Bu yöntemle yapılan jöle doğal olduğu için rengi asla hazır jöleler gibi parlak ve şeffaf olamaz.Çünkü hiç bir katkı maddesi içermez.yalnızca pastanın üzerine sürüldüğü zaman parlak bir görüntü verir.Kısaca bu doğal pasta jölesi oluyor...
Ayrıca şeker atmadan hazırlıyacağınız jöleyi cildinize sürerek,cilt lekelerine karşı faydalı bir jel etmiş olursunuz.