Evde İskender Kebap

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Evde İskender Kebap

Kebap için;
500 gram kuzu eti,2 yemek kaşığı sıvı yağ,birer çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber,yarım çay kaşığı kekik

afaf_18c75813-3d5c-4f3b-9c21-6c254a736f8f_8.jpg


Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı,yarım yemek kaşığı biber salçası,1 su bardağı konserve domates rendesi veya 1 büyük rendelenmiş taze domates,tuz, karabiber,yarım çay bardağı su


Üzeri için;
1-1.5 su bardağı yoğurt,2 diş dövülmüş sarımsak,tuz,pul biber
Eğer dondurucuda etiniz yoksa aldığınız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp iyice dondurunuz. Sonra dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip keskin bir bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde dilimliyoruz. Etleri dilimledikten sonra,sıvı yağ ile pişiriyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.Sos için tereyağını bir tavada eritip salçayı ilave ederek soteliyoruz. Konserve domatesi veya rendelenmiş taze domatesi, tuzu, karabiberi, ve suyunu ekleyip koyulaşana kadar pişirip sosu hazır hale getiriyoruz.
Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıp biraz tuz ilave ediyoruz ve iyice çırpıyoruz.Küp şeklinde kesilmiş ekmeği servis tabağına alıyoruz. Üzerine domatesli sosu ekleyip etlerimizi yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan biraz etin üzerine koyup pul biber serpiyoruz. Arzuya göre yanında domates, yeşil biber, turşu veya pilav gibi ekstra lezzetlerle birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun…

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst