Evde İlk Bebek Bakım Günü!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2.jpg

İlk Gün Bebek Bakımı (Hastane Çıkışı Bebeğime Nasıl Bakmalıyım)

Hastaneden eve döndüğünüz o ilk gün bebeğinize nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? işte sizlere nasıl Davranmanız gerektiğini paylaşıyoruz.

Bebeğinizi eve götürmüş olduğunüz ilk gün, tedirginlik hissetmeniz düzgüsel. Şimdiye kadar bebek bakımı yapmış ve bir bebeğin altını temizlememiş olabilirsiniz. Hislerinize güvenin ve rahat olun.

Başarabilirsiniz!

Doğum mucizesine şahit oldunuz ve bu mucizeyi şahsen yaşadınız. Artık evdesiniz ve o miniğin size çok ihtiyacı var. Anneler için ilk günlerin endişeli geçmesi çok normal. Şuana kadar belki de hiç bebek altı temizlememiş olabilirsiniz, hatta bu kadar minik bir bebek daha önce hiç kucağınızda olmadı. Telaş etmeyin! Birazcık rehberlik alarak ve çokca da içgüdülerinizle hareket ederek bebeğinize ihtiyaç duyduğu bakımı rahatça sağlayacaksınız. Bu süre zaafında kendinizi bile şaşırtacak ve kısa bir süre içinde bebeksiz bir hayatın neye benzediğini hatırlamadığınız anlatmaya başlayacaksınız.
Yumuşak ve sevecen cilt bakımı

Yeni doğmuş bebeklerin cildi çok hassastır, bu yüzden de özenli bir bakıma ihtiyaç duyarlar. En önemli nokta, cildini kurulamanız ve temiz tutmanızdır. Besledikten ve uyandıkdan sonra ya da her gerekli gördüğünüzde o tatlı miniğin altını değiştirin. Islaklığı tam olarak emen ve nemin cildine kesinlikle zarar vermesini engelleyecek olan kaliteli bezler kullanmaya özen gösterin. İlk birkaç hafta bebeğinizin poposunu bir tek pamuk ve ılık suyla temizleyin. Islak mendil kullanmanız gerekirse “kırılgan-hassas ciltler için” ve “kokusuz” olanlarını tercih edin. Doktorunuz yada hemşireler, bebeğinizin en hasas bölgesi olan kordon bölümüne nasıl bakım yapacağınızı size gösterecekler. İlk günlerde bebeğinizi her gün yıkamanız şart değil gerek de yok. Birkaç santimetre (2-3 parmak) yüksekliğindeki ılımsı suya 3-4 günde bir yerleştirip çıkarmanız yeterli. Bunun dışında yüzünü, ellerini ve ayaklarını hafif nemli olan bir pamukla. Burada önemli bir noktaya değinelim: bebeğiniz ilk bezini mekonyumla (doğduktan kısa zaman sonrasında üretilen katran benzeri yapışkan kaka) kirlettiğinde onu yıkamak zorunda kalacaksınız.
Unutulmaması ihtiyaç duyulan kurallar

İçgüdüleriniz bebek bakımı mevzusunda size yapmanız gerekenleri hissettirir. Bununla birlikte işin başından itibaren yapmanız gereken bazı temel kurallar da var:

Bebeğinizin başını her süre destekleyin, çünkü henüz boyun kasları gelişmedi.
Yavrunuz her acıkmış olduğunda onu besleyin. Ufak midesi bu aşamada fazla yiyecek almaz, bundan dolayı ne vakit isterse onu emzirmeniz gerekir.
Bebeğinizi çok sıcak yahut çok soğuk tutmayın.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst