Evde Hasta Bakımı

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
Hastane kavramının yerleşmesinden ve hastanelerin kurulmasından çok önce hastalar kendi evlerinde tedavi edilirdi. Eski dönemlerde hastane, yalnız askeri örgütlere ve kuruluşlara özgüydü.

Ancak ortaçağların başlarında hastane kavramı yerleşti ve hastaneler yaygınlaşıp çoğalmaya başladı.

Moral çöküklüğü içinde bulunan ve terkedilmiş olduğu gibi yanlış bir kanıya kapılan hasta, hastanede tedavi edilmek ister, ama her hastalık bir hastane tedavisini gerektirmez.

Günümüzde hastanelerin yetersiz oluşu nedeniyle, ameliyat ya da özel bakımı gerektiren ve hastane tedavisini zorunlu kılan vakalar dışında, bir hastanın bakımı evde yapılabilir.

Eğer evde hastaya bakabilecek bireyler varsa, hastalığın niteliği veya ağırlığı bir hastane tedavisini gerektirmiyorsa, hastanın evde tedavi edilip bakılmaması için ortada hiçbir neden yoktur.

Hatta, gerekli araç ve gereç sağlanabildiği takdirde, sağlıklı bir kadın rahatlıkla evinde doğum bile yapabilir. Aynı sözleri, ölüm yatağında olan bir hasta için de söyleyebiliriz, çünkü ölüm halinde olan bir hasta son soluğunu sevdiği kişilerin arasında vermek ister.
 

nilhasret

Aktif Üye
Katılım
24 Aralık 2009
Mesajlar
263
Tepki
186
Puan
43
Yaş
48
Konum
fransa
evde hasta bakimi kolay bir is degil hem aile hemde bunu meslek olarak yapanlar icin ama tabiki onemli olan hastanin guzel bakilmasi ..........
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst