Evde Hangi Bitkileri Yetiştirebilirsiniz?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bitkilerle ilgilenmek ve onların büyümelerini izlemek, huzur dolmaya ve şehrin stresinden arınmaya yarayan bir terapi olarak algılanabilir. bahçe bakımıBüyük şehirlerde günlük hayatın getirmiş olduğu yorgunluk ve gerginlik, kendi yetiştirdiğiniz bitkilerle vakit geçirdiğiniz anda yok olup gider. Evlerin dekoratif objeleri olmalarının yanı sıra huzur verici özelliklerinin de bulunması ev bitkilerini daha da değerli kılıyor. Üstelik bu bitkileri yetiştirmek için kocaman bahçelere sahip olmanız gerekmiyor. Şık saksılarda büyüteceğiniz bitkilerle evinizin her köşesini süsleyebilirsiniz.

Türkiye, iklim şartları açısından evde bitki yetiştirmeye uygun olduğu için işe ne tür bir bitki yetiştirmek istediğinize karar vermekle başlayın. Süs bitkilerinin yanı sıra nane, kekik, fesleğen, maydanoz, kiraz, domates ve biberiye en kolay yetiştirebileceğiniz bitkilerdir. Fazla bakım gerektirmeyen bu bitkileri, günde üç-dört saat güneş görecekleri bir yere yerleştirmeniz ve iki-üç günde bir sulamanız yeterli olur.

Ayrıca, adaçayı, mercanköşk ve biberiye gibi çalı görünümlü bitkiler de az suyla yetindikleri ve pencere önünde yetiştirilebildikleri için evde bakıma uygundur. Evde yetiştireceğiniz bitkiler için fide almayı tercih edebilirsiniz. Örneğin, kiraz domates fidelerini satın alıp güzel bir saksıya dikerek hem mutfağınız için güzel bir dekorasyon objesi yaratmış hem de doğal yetiştirilmiş domateslerin tadına bakma şansına sahip olursunuz.

Nane gibi yapraklı bitkileri yetiştirmenin çok kolay bir yolu bulunuyor. Birkaç nane dalının alttaki genç yapraklarını temizledikten sonra diplerinden bir miktar keserek suya koyun ve köklenmesini bekleyin. Köklendikten sonra bu naneleri saksıya yerleştirip büyüterek taptaze nanelere sahip olursunuz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst