Evde Doğal Allık Yapımının Püf Noktaları!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Evde Doğal Allık Yapımının Püf Noktaları!

1.jpg


Doğal malzemelerle oluşturulan ev yapımı kozmetik ürünleri de, cilt bakımı ürünleri kadar çok seviliyor. Cildinize iyi bakmak istiyorsanız, doğal malzemelerden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Doğal malzemelerle oluşturan kozmetik ürünlerden birisi de; allık. Allık yapımı sanıldığı kadar zor değil. Tamamen faydalı malzemelerle yapacağınız allık sayesinde, elmacık kemiklerinize çok doğal ve hoş bir renk verebilirsiniz.

Eğer doğal malzemeler konusunda daha fazla bilgi sahibi iseniz, malzemelere farklı aromalar katabilirsiniz.Çok fazla malzemeye gerek olmayan bu allık sayesinde, çok kolay hazırlanan pratik bir kozmetik ürününe sahip olacaksınız...

Malzemeler

1 çay kaşığı Ararot Toz
1 çay kaşığı organik Kakao Tozu
1 çay kaşığı Hibiskus Tozu
Depolama için bir hava geçirmez bir kap


Yapılışı

Herhangi bir ev yapımı makyaj tarifi olduğu gibi, miktarlar kişiye göre değişir. Her zaman yaklaşık 1 çay kaşığı ararot ile başlayın ve gerektiği gibi kolunuzun üzerinde test ederek uygulayın.Bütün malzemeleri karıştırarak doğal ev yapımı bir allık elde etmiş oluyorsunuz.

Malzemeler

4 tatlı kaşığı ahududu tozu (dondurularak kurutulmuş ahududu)
1-2 çay kaşığı ararot nişastası


Yapılışı

Eğer ince bir toz elde edene kadar bir kahve değirmene dondurularak kurutulmuş ahududuyu koyun. Bu 3 dakika sürebilir.Ararot nişastası bir çay kaşığı ekleyerek küçük bir kasede, ararot nişastası ile ahududu tozunu karıştırın. İstediğiniz rengi elde edene kadar, ararot nişastası ekleyin. Hava geçirmez bir kapta saklayın.

Malzemeler:

1 çay kaşığı (silme) mısır nişastası
1 çay kaşığının ucuyla kakao


Doğal allığınızı hazırlamak için tüm malzemeleri temin ederek işe başlayabilirsiniz. Öncelikle, gerekli olduğu kadar hibiskus tozunu hazırlayın ve mümkünse, yaprak olarak değil de, toz haline getirilmiş olarak temin etmenizi öneriyoruz.

Yapılışı:

Oldukça sağlıklı ve çok hoş bir rengi olan allığınızı hazırlamak için mısır nişastasının içine kakao ve hibiskus tozunu azar azar ekleyerek karıştırın. İstediğiniz renk tonunu elde edinceye kadar kakao ve hibiskus tozunu eklemeye devam edebilirsiniz. Kakao, biraz daha kahverengi bir renk tonu verirken, hibiskus ise daha pembemsi bir renk elde etmenizi sağlayacaktır.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul


6.jpg


Yanaklar İçin Allık

Mısır nişastası ve patates nişastası içine pembe ya da kırmızı far karıştırdığınızda da allık elde edebilirsiniz.


7.jpg

Krem Allık Yapımı

Malzemeler:
Sevdiğiniz renkte ruj
1 tatlı kaşığı nemlendirici yüz kremi
Çay, kahve karıştırırken kullanılan tahta çubuk
Nude makyaj için isteğe bağlı: 1/4 çay kaşığı açık renk likit fondöten


Yapılışı

Ruju tahta çubuk yardımıyla cam bir kaba alın. Üzerine kremi ilave edip iyice karıştırın. Eğer elde ettiğiniz renk sizin için fazla koyu ise kremi miktarını arttırın. Eğer ev yapımı allığınız çok açık geldiyse nemlendirici krem miktarını arttırın.

99.jpg


Nude makyaj yapmayı tercih ediyorsanız!

Eğer nude makyaj yapmayı tercih ediyorsanız, allığınıza bir miktar likit fondöten ekleyebilirsiniz. Nude makyaj doğal bir görünüm sağlamaktır. Bu nedenle nude makyajı tamamlayacak bir allık için ruj miktarını biraz azaltıp fondöteni bir miktar artırabilirsiniz.

Karışım henüz cam tabaktayken yüzünüzde deneyin. Eğer elde ettiğiniz allığın renginden memnunsanız, bu karışımı küçük bir cam kap ya da ruj kabınızın içinde saklayabilirsiniz.

Kullanım:

Doğal malzemelerle hazırladığınız allığınızı da diğerleri gibi bir kap içine doldurarak, allık fırçası yardımıyla kullanabilirsiniz. Kalıp halinde olmayacağı için diğer allıklardan daha dikkatli bir şekilde kullanmanızı öneriyoruz. İstediğiniz miktarda hazırlayarak güzelliğinize renk katmaya başlayabilirsiniz. Güzel kutular içine doldurarak, arkadaşlarınıza hediye olarak da hazırlayabilirsiniz. Cildiniz için hiçbir zararı olmadığı gibi, oldukça faydalı bir allık hazırlamış olacaksınız.

Mahmure

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst