Ev Yapımı Lahmacun

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı - Hazırlanışı

İçinde ne olduğunu bilerek güvenle ve temizliğinden emin olarak yiyeceğiniz ev yapımı lahmacun tarifi. Hazırlanışı pratik
virgul2.gif
tadına doyulmaz bir lezzet.

EBABF292ED1E0274A6D9DE88D90D4.jpg



Malzemeler
virgul2.gif

Hamuru için
virgul2.gif

2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı instant maya
Çeyrek su bardağı ılık su



İç Malzemeleri
virgul2.gif

150 gram kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
Damak tadınıza göre karabiber
virgul2.gif
kırmızı biber
virgul2.gif
kimyon



Hazırlanışı
virgul2.gif

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup 45 dakika mayalanmaya bırakın.
İç malzemesini hazırlamak için soğan
virgul2.gif
domates ve sarımsağın kabuklarını soyun.
Mutfak robotunda yüksek devirde çekin.
Kıyma
virgul2.gif
baharat ve robottan geçen malzemeleri karıştırın.
Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklavayla açın.
Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları dizin.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.



Afiyet olsun



Not
virgul2.gif

İnstant maya; kabartma tozu gibi paketlerde satılan kullanıma hazır maya türüdür.ALINTIDIR
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
lahmacun tarifini herzaman aramışımdır acaba evdeki fırında kuru olmuyormu deneyen varmı paylaşım için teşekkürler:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
 

arzuco

Daimi Üye
Katılım
26 Haziran 2010
Mesajlar
338
Tepki
311
Puan
63
Konum
istanbul
bu tarifi denemedim ama gecen sene yapmıştım. fırında hem kuru oldu hemde dışardaki lezzeti pek bulamadım pis ya ondan herhalde :findik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst