Ev yapımı baharatlı zeytinyağı tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
ev-yapimi-baharatli-zeytinyagi-tarifi-3636084.Jpeg

Ev yapımı baharatlı zeytinyağı tarifi

Restoranlarda gördüğümüz çeşit çeşit zeytinyağı çoğumuzun ilgisini çeker. Peki, siz de evinizde dilediğiniz çeşniye sahip zeytinyağı hazırlamak ister misiniz?

Malzemeler:

Sevdiğiniz baharatlar veya bitkiler
Natürel sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Sevdiğiniz bitkileri yıkayın ve kuruladıktan sonra çeşnilerini daha kolay bırakmaları için hafif ezin. Cam bir kavanoza koyun, ılık zeytinyağını dökün ve kapağını kapatın. Serin ve karanlık bir yerde 2 hafta bekletin. Ardından tadına bakın. Eğer yeterince çeşni gelmiyorsa bir hafta daha bekletebilirsiniz.


Dilerseniz baharatlarla birlikte 1-2 diş sarımsak da koyabilirsiniz. Ancak sarımsak tadının baharatları bastırmaması için sarımsağı 2-3 gün sonra kavanozdan çıkarmalısınız.

Zeytinyağına en çok yakışan çeşniler fesleğen, limon, kekik, dere otu, maydanoz ve biberiyedir.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst