Eurovision'un ilk yarı finali yapıldı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1399463441998.jpg

Eurovision'un ilk yarı finali yapıldı

Eurovision Şarkı Yarışması'nın 37 ülkenin katılımıyla 59'uncusu yapıldı.

Kopenhag Limanı civarında daha önce tersane olarak kullanılan ve yarışma için yeniden düzenlenen Refshaleöen'deki B and W Hallerne'deki ilk yarı finalde Ermenistan, Letonya, Estonya, İsveç, İzlanda, Arnavutluk, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Belçika, Moldova, San Marino, Portekiz, Hollanda, Karadağ ve Macaristan temsilcileri sahne aldı.

Danimarka kamu yayıncı kuruluşu DR tarafından organize edilen Eurovision'da, sahneye ilk olarak Ermenistan temsilcisi Aram MP3 son olarak da Macaristan temsilcisi Andras Kallay-Saunders çıktı.

Yarı finalde sahne alan 16 ülkeden Karadağ, Macaristan, Rusya, Ermenistan,Azerbaycan, San Marino, Ukrayna, Hollanda, İsveç ve İzlanda'nın temsilcileri 10 Mayıs'ta yapılacak finale kaldı.

Yüzlerce basın mensubu yarışmayı basın merkezindeki ekranlardan izledi. Finale kalan ülkeler açıklandığında yarışmacı ekipler büyük sevinç yaşadı.

Yarı finalin ikincisi 8 Mayıs'ta 15 ülkenin katılımıyla yapılacak.

Büyük finalde ise yarı finallerden onar, doğrudan finale kalan 5 ve ev sahibi ülkeyle 26 ülke temsilcisi yarışacak. Bu yıl konuk ülke olarak yarışma dışı davet edilen Avustralya'nın temsilcisi Jessica Mauboy ikinci yarı final gecesinde program arasında sahne alacak.

Puanlama sistemindeki düzenlemeye tepki gösteren Türkiye, yarışmaya bu yıl da katılmıyor.

Sabah

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst