Eurovision'da Türkçe söylerim

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
kirac_640.jpg

Eurovision için Kıraç ismi ön plana çıktı.

Önümüzdeki yıl mayıs ayında Azerbaycan'nın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi rock müziğin ünlü ismi Kıraç'ın gideceği gündeme geldi.

Adı geçen yıllarda da Eurovision'un en güçlü adayı olarak geçen Kıraç ise bugün konuk olduğu Kral Pop'taki Mehmet'in Gezegeni'nin sunduğu "Derindekiler" programında Eurovision için TRT'den resmi teklif aldığını doğruladı. Eurovision ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini ancak kurumlara verdiği söz nedeniyle konuyu uzatmak istemediğini belirten Kıraç, "Eğer ki, 'Kıraç gitmelisin' derlerse, hiç kimse merak etmesin ben kimseyi üzmem. Fakat gidersem de Türkçe söylerim" açıklamasını yaptı. Kıraç'ın Euorovision'a gideceği iddiası gündeme gelir gelmez sosyal medyadan TRT'ye tepki yağdı. twitter'da TRTprotesto başlıklı geniş katılımlı bir kampanya başlatıldı.

Kıraç geçen gün verdiği röportajda ise şunarı söylemişti: 'Eurovision bir amatörler yarışması olmalıdır. Sanat bir yarışma değildir. Bu bir şovsa, bırakın amatörler yapsın bu şovu. 'Bütün vatan, millet birlik olalım, Eurovision'da birinci olalım'...

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.318
neden karşı çıkmışlar anlayamadım ama bu adamı sevmeyen çok anladığım kadarıyla...
halbuki ses olarak çok güçlü, yüksek sadakat'ı bile gönderen Türkiye Kıraç'ı niye göndermesin?

gülsemin

Daimi Üye
Tepki
1.284
Tepki almasına şaşırdım sesi çok güzel tınısı farklı illa birinci olmak değil ki amaç bence türkçe şarkıda ısrarcı olunmalı. herkes biliyo yarışmanın politik sonuçlar doğurduğunu kazanmasak da olur ama türkçe şart..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar